<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Wéber Balázs

Wéber Balázs cikkei

Makro / Külgazdaság Örülhet az Orbán-kormány? Kevesebb pénzt fagyaszthat be az EU
Wéber Balázs | 2022. december 6. 13:46
Az Európai Tanács a Bizottság által javasoltnál kevesebb uniós forrást függeszthet fel Magyarország esetében, ha cserében a magyar kormány megszavazza az Ukrajnának szánt uniós támogatási csomagot. Ma az Ecofin tárgyalja az ügyet, de döntés csak a jövő heti EU-csúcson lesz.
Makro / Külgazdaság Ársapka Putyinra: veszélyes játszmába kezdett a Nyugat
Wéber Balázs | 2022. december 6. 05:48
Embargó a tengeren szállított olajra és ársapka: hétfőtől komoly szankciók léptek életbe Oroszország egyik legfontosabb exporttermékével szemben. A cél az orosz olajipari bevételek és ezáltal a háborús büdzsé megvágása. Ha azonban Moszkva válaszul valóban elzárja az olajcsapot, Nyugaton tovább nőhetnek a már amúgy is horribilis energiaárak.
Makro / Külgazdaság Mit hoz a jövő év az orosz-ukrán háborúban? Káncz Csabát kérdezzük a Klasszis Klubban
Wéber Balázs | 2022. december 5. 15:07
A II. világháború óta nem látott biztonsági válságot okoz Európában a több mint kilenc hónapja zajló orosz-ukrán háború. De mire számíthatunk jövőre?  
Makro / Külgazdaság Gulyás Gergely: 2500 milliárd forint értékű uniós forrás érkezhet jövőre
Wéber Balázs | 2022. november 30. 15:37
Az Európai Bizottság egyrészt a kohéziós pénzek egy részének befagyasztását, másrészt a Helyreállítási Alap pénzeihez való hozzáférés lehetővé tételét javasolja az Európai Tanácsnak.
Makro / Külgazdaság Még több fegyvert kér Ukrajna – Blokkolt az Orbán-kormány a NATO-csúcson
Wéber Balázs | 2022. november 30. 05:44
Ukrajna szerint nyugati szövetségeseiknek fokozniuk kell a hadiipari termelést, ha ugyanis nem kapnak elég fegyvert tőlük, nem tudják megnyerni a háborút Oroszország ellen. A NATO-tagországok külügyminisztereinek tegnap kezdődött találkozóján a fegyverszállítások növelése, az ukrán civileknek nyújtott segítség és Ukrajna csatlakozási kérelme is napirenden van. A magyar kormány ezúttal is megakadályozta az ukrán külügyminiszter részvételét a teljes hivatalos ülésen.
Makro / Külgazdaság Ha ezt meglépi az EU, Putyin minden csapot elzár
Wéber Balázs | 2022. november 29. 05:21
Brüsszel hordónként 65-70 dollárban maximálná a tengeren szállított orosz kőolaj árát, Ukrajna 30-40 dolláros ársapkáért lobbizik. A cél, hogy Moszkvának még kevesebb pénze legyen a háborúra. A Kreml válaszul leállíthatja az olaj- és gázszállításokat a tervet támogató országokba. Magyarország jelen állás szerint nem érintett, de a piaci turbulenciákat megérezhetjük.   
Szubjektív A nap képe: különös ültetési rend Putyin asztalánál
Wéber Balázs | 2022. november 28. 15:01
Putyin vonzódik a gigantikus asztalokhoz. Vagy csak üzen általuk. Talán többet is, mint amennyit akar.
Makro / Külgazdaság “Mondj le, Hszi Csin-ping!” – áll a bál Kínában a Covid-szigor miatt
Wéber Balázs | 2022. november 27. 12:32
A távol-keleti országban egyre intenzívebbé válnak a kormányellenes demonstrációk, amelyek a szigorú Covid-elleni intézkedések és egy azok számlájára írt halálos lakástűz miatt törtek ki. A tiltakozók egy része már nyíltan követeli a Kommunista Párt és Hszi Csin-ping kínai elnök távozását a hatalomból, ami nagyon szokatlan Kínában.
Szubjektív A nagy focisvindli: álságos háború zajlik a katari vb-n
Wéber Balázs | 2022. november 22. 19:37
A FIFA évtizedek óta zűrös társaság, amit a világbajnokság Katarnak való odaítélése is bizonyít. A kőgazdag olajállamnak nem sok köze van a futballhoz, és az emberi jogokkal is hadilábon áll. De ez nem ok arra, hogy európai csapatok vélt morális felsőbbrendűségüket hirdessék, és politikai célra használják az eseményt. A mindenfajta diszkrimináció elleni kiállás üdvözlendő, a politikai színezetű témaerőltetés viszont visszás. Nagyító alatt a katari vb mindkét oldala.  
Makro / Külgazdaság A nap képei: Orbán Viktor a Puskás Arénában, a focivilág Katarban ünnepelt
Wéber Balázs | 2022. november 21. 11:39
Miközben Katarban megkezdődött a foci-vb, a magyar válogatott elbúcsúztatta Dzsudzsák Balázst.
Szubjektív Az ország, ahol nem félnek semmitől
Wéber Balázs | 2022. november 19. 05:44
Uruguayban a foci a társadalom cementje, Ghiggia gólja Brazília ellen nemzeti identitást teremtett. A brazilok viszont a Kennedy-gyilkossághoz hasonlítják a legendás lövést. Lesz-e Uruguaynak a katari vb-n is találkozója a sorssal? Világjáró rovatunk ezúttal a dél-amerikai országba látogat el, miközben elgondolkodik történelem, társadalom és futball kapcsolatán.
Makro / Külgazdaság Havi 200 ezer fix munka nélkül? Most elkaszálták a német alapjövedelmet, de még megvalósulhat
Wéber Balázs | 2022. november 14. 13:29
A német parlament felsőháza jelen formájában elutasította az alapjövedelem bevezetését. November végéig ugyanakkor még van idő, hogy kompromisszum szülessen a kérdésben. Az új juttatás a munkanélküli segélyt váltaná fel, január elsejétől lépne életbe. A rászorulók átszámítva havi 200 ezer forintot kapnának, és bérleti díjukat is teljesen átvállalná az állam.  
Makro / Külgazdaság Havi 200 ezer fix munka nélkül: jön az alapjövedelem egy uniós országban
Wéber Balázs | 2022. november 13. 15:19
Munkanélküli segély helyett alapjövedelmet kapnak januártól a rászorulók Németországban a tervek szerint. A támogatás átszámítva havi 200 ezer forint fejenként, ami minimum fél-egy évig jár. Kritikusai szerint az új rendszer igazságtalan, hiszen így munka nélkül lehet majdnem annyit „keresni”, mint egy rosszul fizetett munkával. A Bundestag már elfogadta a törvényt, a Bundesrat hétfőn szavaz róla.
Makro / Külgazdaság A nap képe: újabb orosz nagyfőnökkel tárgyalt Szijjártó Péter
Wéber Balázs | 2022. november 11. 13:24
Miközben az EU sorra hozza a gazdasági szankciókat Oroszország ellen, a magyar külügyminiszter egy orosz-magyar gigaprojektről egyeztet.     
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött Berlinből: a németek is befagyasztanák a magyar uniós pénzeket
Wéber Balázs | 2022. november 11. 10:29
Erről döntött a Bundestag.
Makro / Külgazdaság Fellázadt a Covid-szigor ellen, most fölényesen nyert választást – ő lehet az USA új elnöke?
Wéber Balázs | 2022. november 10. 19:26
Ron DeSantis anno nem volt hajlandó szigorú Covid-korlátozásokat bevezetni Floridában, most pedig utcahosszal nyerte a kormányzóválasztást. Támogatóinak száma több mint félmillióval nőtt 2018 óta. A keményvonalas republikánus brandje a kompetens trumpizmus, de mára Trump versenytársává nőtte ki magát. A tét nem kicsi: a 2024-es elnökválasztás.
Makro / Külgazdaság Így térhet vissza a Fehér Házba Donald Trump
Wéber Balázs | 2022. november 8. 19:09
Trump személye mélyen megosztó, vizsgálat folyik vele szemben a Capitolium elleni ostrom miatt, kora pedig – Bidenhez hasonlóan – már aligha ideális egy elnökséghez. Mégis reális forgatókönyv, hogy 2025-ben visszaköltözzön a Fehér Házba. Nagyító alatt az exelnök újabb elnöki esélyei.
Makro / Külgazdaság Arathatnak a republikánusok, nagy bejelentésre készül Trump
Wéber Balázs | 2022. november 8. 05:42
Törvényhozási választásokat tartanak ma az Egyesült Államokban, a felmérések a republikánusok egyértelmű sikerét valószínűsítik. A magas infláció, a nagyvárosok romló közbiztonsága és az elnök egészségi állapota körüli kételyek mind a jobboldal malmára hajtották a vizet az elmúlt hónapokban. Trump a sikert meglovagolva jövő héten bejelentheti indulási szándékát a 2024-es elnökválasztáson.
Makro / Külgazdaság Ujhelyi István: évtizedekre eldől a sorsunk fél éven belül
Wéber Balázs | 2022. november 7. 10:32
Az EP-képviselő szerint jönni fognak az uniós pénzek, de Brüsszel betartatja majd a szabályokat az Orbán-kormánnyal – ellenkező esetben reális forgatókönyv az EU-kilépés.
Makro / Külgazdaság Putyin kémjei? Rejtélyes drónok tűntek fel Németország felett
Wéber Balázs | 2022. november 5. 11:11
Az elmúlt hónapokban számos alkalommal jelentek meg ismeretlen eredetű drónok olyan német katonai objektumok vagy gyakorlóterek felett, ahol ukrán katonákat képeztek ki. Németország az orosz titkosszolgálatokat sejti a háttérben, és fokozza egyes objektumok védelmét. Ma már gyakoribb a kémkedés, mint a hidegháborúban.
Makro / Külgazdaság Rázós útra indult a német kancellár
Wéber Balázs | 2022. november 3. 19:53
Először látogat el kancellárként Kínába Olaf Scholz. A vizitet előzetesen számos kritika érte, a kancellár ugyanakkor megvédte az utat. Szerinte közvetlen párbeszédre van szükség, és elvárásokat is megfogalmaz majd a távol-keleti ország vezetésével szemben.
Makro / Külgazdaság "Megpróbáltak élve eltemetni, de itt vagyok” – egy veterán baloldali vezér visszatérése
Wéber Balázs | 2022. október 31. 12:16
Lula nyolc évig vezette Brazíliát, de börtönbe kellett vonulnia egy korrupciós ügy miatt. Az ítéletet időközben érvénytelenítették, így az egykori fémipari munkás ismét megmérkőzhetett a hatalomért – és le is győzte a trópusok Trumpját, Bolsonarót. De minek köszönhető a sikere, és mi várható tőle?
Szubjektív Siker, pénz, csillogás – Rishi Sunak útja a hatalomba
Wéber Balázs | 2022. október 25. 19:21
Szemtelenül fiatal és mesésen gazdag. Inkább tűnik egy topbank jólfésült menedzserének, mint konzervatív pártvezérnek. Elitiskolákban végzett és Prada cipőben jár. Politikailag nem túl tapasztalt, de pénzügyekben kompetens. Mire lesz ez elég? Nagyító alatt a brit történelem első nem fehér, hindu miniszterelnöke.
Makro / Külgazdaság Történelmi pillanat: indiai származású kormányfője lesz az Egyesült Királyságnak
Wéber Balázs | 2022. október 24. 15:05
Rishi Sunak volt pénzügyminiszter lesz az új brit kormányfő, miután Penny Mourdant kora délután visszalépett, Boris Johnson pedig tegnap este szintén kiszállt a versenyből. Az Egyesült Királyság szokatlanul turbulens időket él: Sunak már a harmadik miniszterelnök az idei évben.
Szubjektív A Terminátor visszatér – Boris Johnson visszakúszhat a hatalomba
Wéber Balázs | 2022. október 23. 05:40
A toryk válságban vannak, Liz Truss kis híján elsüllyesztette a szigetországot, így egy újabb mellényúlást már nem engedhetnek meg maguknak. De épp Boris Johnson vág majd rendet a káoszban? Elsőre meredeknek tűnik a feltevés, de több érv is szól a bozontos botrányhős mellett. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Balázs Péter: kellemes miniszter Navracsics Tibor, de nincs hátországa
Wéber Balázs | 2022. október 22. 11:34
A kormány korrupcióellenes vállalásai jó irányba mutatnak, és gyökeres fordulatot jeleznek a brüsszeli magatartásában, mondta el lapcsoportunk Klasszis Klubjában Balázs Péter. A volt uniós biztos szerint ugyanakkor ez a magatartás nincs összhangban az itthonival, a fordulat oka pedig a pénz. Navracsics Tibort egy „Európában jártas, kellemes miniszter”-nek tartja, a kormány ugyanakkor nem biztosítja neki a hátországot. Valamennyi pénzt kapunk majd az EU-tól, de a jogállamisági eljárás nem fog lezárulni.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor hátradőlhet, még rejtély a gázársapka
Wéber Balázs | 2022. október 21. 12:22
Többek között az uniós gázársapka bevezetéséről és nagyrészt önkéntes közös gázbeszerzésről állapodtak meg az uniós tagállamok vezetői tegnap Brüsszelben. Sok részlet azonban még nem tisztázott. Orbán Viktor szerint Magyarország ezúttal is mentességet kapott.
Makro / Külgazdaság A magyar gázcsapot is elzárná Észtország
Wéber Balázs | 2022. október 19. 15:15
Az észt külügyminiszter azonnali tilalmat szeretne bevezettetni az EU-val az Oroszországból importált földgázra – azaz elviekben a Magyarország által beszerzett gázra is –, mivel szerinte a tagországok már rendelkeznek megfelelő tartalékkal. A balti állam és több más uniós tagország az ukrán kérésekkel összhangban újabb szankciókat szeretne Oroszország ellen, amelyekről várhatóan a csütörtökön kezdődő EU-csúcson is szó lesz majd.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen különös üzlete – dagad a botrány a Pfizer-beszerzés ügyében
Wéber Balázs | 2022. október 18. 05:36
SMS-ekben és telefonon tárgyalta le az Európai Bizottság elnöke a Pfizer vezérével az EU legnagyobb értékű vakcinabeszerzését. Az SMS-ek nem kerültek elő, a Bizottság megtagadta az információk kiadását az előzetes tárgyalásokról. Az Európai Számvevőszék szerint utóbbi gyakorlat nagyon szokatlan, az Európai Ügyészség pedig már vizsgálja a beszerzéseket.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: haladékot kapott a kormány, levelet írt Orbán Viktor
Wéber Balázs | 2022. október 13. 18:14
Két hónappal elhalasztotta a döntést az Európai Tanács a Magyarország elleni jogállamisági eljárásról. Így várhatóan csak december második felében derül majd ki, mi lesz a Magyarországnak járó uniós forrásokkal. A tét mindent beszámítva mintegy 37 milliárd euró. Orbán Viktor levélben köszönte meg a hosszabbítást.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Szijjártó Péter, a Gazprom-főnök és egy betiltott szimbólum
Wéber Balázs | 2022. október 13. 12:56
A magyar külgazdasági és külügyminiszter ismét Moszkvában jár. 
Makro / Külgazdaság Már a német fegyverek is ömlenek Ukrajnába
Wéber Balázs | 2022. október 13. 05:41
Több mint húszmillió darab lőszer, 100 ezer kézigránát, 30 Gepard páncélos, tarackágyúk, rakétavetők, légvédelmi és radarrendszerek – hosszú azon könnyű- és nehézfegyverek listája, amelyekkel Németország támogatja Ukrajnát. A héten egy ultramodern légvédelmi rendszert kapott az ukrán hadsereg Berlintől. Bár a két ország politikai kapcsolata nem felhőtlen, a német kormány szavakban és tettekben is kiáll Ukrajna mellett – a katonai szállítmányok értéke minimum 800 millió euró.
Szubjektív Putyin bosszúja és Biden rejtélyes mondatai – szabotázsok rázzák meg Európát
Wéber Balázs | 2022. október 11. 18:09
Ismeretlenek felrobbantják Európa egyik legfontosabb gázvezetékét, majd megbénítják Észak-Németország vonatközlekedését és megrongálják Európa leghosszabb hídját. Később brutális rakétaeső zúdul egy európai országra. Ez nem egy új James Bond film forgatókönyve, hanem a mindennapi valóság. Az e heti Nagyítóban az Európát sújtó szabotázsokat nézzük meg közelebbről.
Makro / Külgazdaság A nap képe: kis asztalhoz ültették Orbán Viktort Berlinben
Wéber Balázs | 2022. október 10. 16:11
Emlékeznek még a legendás nagy asztalra? 
Makro / Külgazdaság Mikor jönnek már az uniós pénzek? Erről is kérdezzük a volt uniós biztost a Klasszis Klubban
Wéber Balázs | 2022. október 8. 11:37
Klubrendezvényünk következő vendége Balázs Péter közgazdász, diplomata, volt külügyminiszter, az első, Magyarország által delegált uniós biztos. A téma pedig természetesen nem más, mint az uniós pénzek: megkapja-e végre Magyarország a befagyasztott pénzeket, vagy épp ellenkezőleg, újabb forrásokat vesznek el tőlünk? A tét óriási – politikai és gazdasági szempontból egyaránt.  
Makro / Külgazdaság Ha ezt meglépi az EU, Putyin minden csapot el fog zárni
Wéber Balázs | 2022. október 6. 16:29
Az EU-ba importált gáz árának maximálása lesz a holnapi prágai informális EU-csúcs egyik fő témája. Az intézkedés egyik célja az árcsökkentés lenne, a tagállamok azonban korántsem egységesek. Putyin figyelmeztetett: ha Brüsszel árplafont vezet be az orosz gázra, Moszkva minden energiahordozó szállítását le fogja állítani.
Makro / Külgazdaság Gázhiány és áramszünet – már a legrosszabbra készülnek Brüsszelben
Wéber Balázs | 2022. október 5. 05:36
Kötelező spórolás és rendkívüli válságterv – az EU komolyan számol azzal, hogy hiány léphet fel télen az uniós energia-ellátásban. Ez áramkimaradásokhoz vezethet a tagállamokban, akár a katasztrófavédelmi alaphoz is hozzá kell nyúlni. Az orosz gáz kiesése Németországot is súlyos helyzet elé állítja – sok múlik ugyanakkor az időjáráson és azon, hogy mennyire sikerül az embereket spórolásra bírni.
Makro / Külgazdaság "Nem fagyunk meg a politikátokért” – lépéskényszerbe került az EU
Wéber Balázs | 2022. október 4. 05:31
Gázársapkát egyelőre nem vezet be az EU, de a csillagászati energiaárakon nagy profitot elérő cégeket megadóztatja, a befolyt összegből pedig a fogyasztókat támogatja. A döntés már megszületett, a végrehajtás a tagállamok feladata. Brüsszel és a kormányok tehát próbálják kezelni az energia-drágulás okozta válságot – kérdés, hogy ez elég lesz a társadalmi elégedetlenség és az erősödő EU-szkeptikus mozgalmak féken tartására.   
Szubjektív Örökre rejtve maradhat, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatot
Wéber Balázs | 2022. október 2. 05:24
Hétfőn ismeretlenek tönkretették az Európát Oroszországgal összekötő egyik legfontosabb gázvezetékpárt a Balti-tengeren. Az Északi Áramlat négy vezetékéből három károsodott, és akár örökre használhatatlanná válhat. Ezzel egy évtizedes európai-orosz gigaprojekt múlhat ki a tenger mélyén. Mit tudunk eddig a történtekről? Mit állíthatunk, és mi csak feltevés? Ami biztos: az akció "szigorúan bizalmas" – gyanúsítottak lehetnek, de teljesen tisztán aligha látunk majd az ügyben.  
Makro / Külgazdaság És jött egy tengeralattjáró: ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 29. 05:27
Akár egy James Bond film forgatókönyve is lehetne: búvárok robbanóanyaggal a tengerfenékre ereszkednek, és felrobbantanak egy gigantikus gázvezetékpárt. Minden jel szerint így vagy hasonló módon, például tengeralattjáróval rombolták szét ismeretlenek hétfőn a két Északi Áramlatot, amelyek négy vezetékje közül három örökre használhatatlan maradhat. De ki áll a támadás mögött?
Makro / Külgazdaság Hogyan kerül egy posztfasiszta párt elnöke Olaszország élére?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 26. 19:03
Ősztől minden jel szerint egy nacionalista szövetség fogja kormányozni Európa harmadik legnagyobb gazdaságát, a miniszterelnök pedig egy posztfasiszta gyökerű párt vezetője, Giorgia Meloni lehet. De szélsőjobbos vagy jobbközép koalícióról van szó valójában? Mi az az Olaszország Fivérei, mi vitte sikerre Melonit, és mit remélhet győzelmétől az Orbán-kormány?
Makro / Külgazdaság Mit gondolnak az oroszok a mozgósításról? Videó
Wéber Balázs | 2022. szeptember 25. 13:01
Erre kereste a választ az 1420 nevű orosz YouTube-csatorna a főváros, Moszkva és a dél-uráli Cseljabinszk utcáin.
Makro / Külgazdaság Orosz mozgósítás: kilóg a sorból Szijjártó Péter reakciója
Wéber Balázs | 2022. szeptember 21. 19:17
Vezető nyugati politikusok szerint a részleges orosz mozgósítás Putyin katonai kudarcának beismerése, Ukrajna támogatását Oroszországgal szemben pedig folytatni kell. A cseh és a lengyel kormány szintén élesen bírálta Moszkvát és kiállt Kijev mellett. Szijjártó Péter ettől tartózkodott, szerinte az "erős szereplőknek" kellene megállapodniuk, amúgy meg "békét akarunk". Szakértők úgy vélik, a mozgósítással és a "népszavazások" általi elcsatolásokkal  új szakaszba lép a háború.
Makro / Külgazdaság A nap képe: milliárdokról alkudozik az Orbán-kormány minisztere Brüsszelben
Wéber Balázs | 2022. szeptember 21. 14:57
Navracsics Tibor Johannes Hahn uniós költségvetési biztossal tárgyalt.
Makro / Külgazdaság "Még minden lehet” – idén eldől, kapunk-e újabb gyomrost Brüsszelből
Wéber Balázs | 2022. szeptember 19. 14:46
Mintegy 7,5 milliárd eurós forrásbefagyasztást javasolt tegnap az Európai Bizottság Magyarországgal szemben korrupciós problémák miatt. Az összeg óriási, és maximum három hónapon belül eldől, hogy megvalósul-e a szankció.
Makro / Külgazdaság "Meglengetik Damoklész kardját" – még egy esélyt ad az Orbán-kormánynak Brüsszel
Wéber Balázs | 2022. szeptember 18. 05:46
Az Európai Bizottság szinte biztosan újabb uniós pénzek befagyasztását javasolja majd a Magyarország elleni jogállamisági mechanizmus keretében, erősítette meg lapunknak egy brüsszeli forrás. A Bizottság értékeli, hogy az Orbán-kormány hajlandó reformokra a közbeszerzések és a korrupció elleni küzdelem terén, de elvárja ezek megvalósítását. Erre néhány hónapot kaphat a kormány – a végső szót az Európai Tanács mondja majd ki.
Szubjektív Ötszörös gázszámla, tömegek az utcákon – Csehországban is feszül a húr
Wéber Balázs | 2022. szeptember 13. 19:11
Szeptember elején Prágában 70 ezren tiltakoztak az elszabadult energiaárak és a kormány politikája ellen. Bár a sörfesztiválokon egyelőre telt ház van, a cseh infláció az egyik legmagasabb az EU-ban, és már érezhetően nehezebb kijönni a fizetésből a korábbiakhoz képest, mondta lapunknak egy ottani magyar. Emiatt novembertől maximálják az áram és a gáz árát. Nagyító rovatunkban ezúttal a csehországi mindennapokat vesszük szemügyre.
Makro / Külgazdaság Mérlegen a migráció – komoly fordulat jöhet Svédországban
Wéber Balázs | 2022. szeptember 12. 18:56
Bár hatalomra aligha kerül, mégis komoly befolyása lehet a következő kormányra a Svéd Demokraták nevű pártnak, amely a második helyet szerezte meg a vasárnapi választásokon Svédországban. A nacionalista erő előretörése komoly változást jelezhet a liberális hagyományú országban. A fő kampánytéma a bevándorlás és a bűnözés volt.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG