Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: könnyek között búcsúzott Theresa May

2019. május 24., 12:20

A brit kormányfőt elragadták az érzelmei, amikor bejelentette lemondását.

Britain's Prime Minister Theresa May reacts as she makes a statement at Downing Street in London in Britain, 24 May 2019. May announced she would resign from office on 07 June 2019. Amid the gridlock with MPs over her handling of Brexit, in her latest bid to get Brexit through Parliament, Theresa May on 21 May unveiled a new Withdrawal Agreement Bill, including a possible second referendum, a proposal not supported by ministers and unacceptable to Conservative eurosceptics. EPA/NEIL HALL
epa07596547 Britain's Prime Minister Theresa May reacts as she makes a statement at Downing Street in London in Britain, 24 May 2019. May announced she would resign from office on 07 June 2019. Amid the gridlock with MPs over her handling of Brexit, in her latest bid to get Brexit through Parliament, Theresa May on 21 May unveiled a new Withdrawal Agreement Bill, including a possible second referendum, a proposal not supported by ministers and unacceptable to Conservative eurosceptics. EPA/NEIL HALL
Theresa May ma délelőtt. EPA/NEIL HALL

Nagyon hálás vagyok azért, hogy szolgálhattam az országot, amelyet szeretek

mondta Theresa May a Downing Street-i rezidenciája előtt, majd elsírta magát, és visszavonult.

Hirdetés

Búcsúbeszédében egyúttal élete megtiszteltetésének nevezte, hogy miniszterelnök lehetett.

May június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről. Ugyanakkor ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig várhatóan ő marad a kormányfő.

Nem tudta elfogadtatni a Brexit-alkut

May felidézte, hogy háromszor is megpróbálta elfogadtatni a parlamenttel a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, de kísérletei nem jártak sikerrel. Kijelentette: most is úgy hiszi, hogy helyénvaló volt a kitartó próbálkozás még akkor is, ha az esélyek nem a sikernek kedveztek.

Mára azonban egyértelművé vált számára, hogy az ország érdekeit az szolgálja a legjobban, ha ezt az erőfeszítést egy új miniszterelnök folytatja.

A Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztási folyamata távozásának időpontja utáni héten kezdődik.

Korábbi jegyzetünk a témában: Fejezzük be a kínlódást és engedjük menni a briteket.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az eltévedt lovas – a Magyar Honvédség a ködben

Az eltévedt lovas – a Magyar Honvédség a ködben

Magyar katonai doktrína hiányában nincs mérce, ami alapján mérni lehetne, hogy hol is tartunk, merre kell fejlődni, mit kell hatékonyabbá tenni? Márpedig a jelenlegi elavult rendszer újra-felfegyverzése nem emeli a magyar védelmi képességet a 21. század követelményeinek szintjére. Jegyzet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?