Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: rengeteg Picasso képet vett egy vásárló

2018. március 01., 14:10

Összesen 155 millió dollárt adott ki egy vállalat 13 darab eredeti Picassóért.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A Bloomberg cikke szerint nagy fogása volt a Gurr Johnsnak, amely több gyűjtő nevében is licitál különböző aukciókon: a Christie’s keddi árverésén 9, a Sotheby’s szerdai aukcióján pedig további négyet gyűjtött be Pablo Picasso festményeiből. A vásárlások összértéke így meghaladja a 155 millió dollárnak megfelelő összeget (a vásárlások fontban történtek).

A legfontosabb ezek között Picasso egy 1937-es portréja múzsájáról és szeretőjéről, Marie-Therese Walterről – ezért 49,8 millió fontot adott a gyűjtő. A legkevesebbet egy 1922-es, citromot ábrázoló csendéletért fizették, ezért mindössze 392 750 fontot hagyott a Christie’s-nél. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a társaság egyetlen vásárlónak, vagy többnek vásárolta a rendkívül különböző minőségű festményeket. Picasso egyébként a második legdrágább festő, tavaly novemberben ugyanis a szaúdi herceg letaszította a trónról, miután 450 millió dollárt adott egy Da Vinci képért – erről itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?