Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: rengeteg Picasso képet vett egy vásárló

2018. március 01., 14:10

Összesen 155 millió dollárt adott ki egy vállalat 13 darab eredeti Picassóért.

A Bloomberg cikke szerint nagy fogása volt a Gurr Johnsnak, amely több gyűjtő nevében is licitál különböző aukciókon: a Christie’s keddi árverésén 9, a Sotheby’s szerdai aukcióján pedig további négyet gyűjtött be Pablo Picasso festményeiből. A vásárlások összértéke így meghaladja a 155 millió dollárnak megfelelő összeget (a vásárlások fontban történtek).

A legfontosabb ezek között Picasso egy 1937-es portréja múzsájáról és szeretőjéről, Marie-Therese Walterről – ezért 49,8 millió fontot adott a gyűjtő. A legkevesebbet egy 1922-es, citromot ábrázoló csendéletért fizették, ezért mindössze 392 750 fontot hagyott a Christie’s-nél. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a társaság egyetlen vásárlónak, vagy többnek vásárolta a rendkívül különböző minőségű festményeket. Picasso egyébként a második legdrágább festő, tavaly novemberben ugyanis a szaúdi herceg letaszította a trónról, miután 450 millió dollárt adott egy Da Vinci képért – erről itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

A héten dőlt el, hogy a kormány nem támogatja azt a minisztériumi törvénytervezetet, amely megemelte volt a műanyag zacskók környezetvédelmi termékdíját. A Greenpeace Magyarország nem érti, miért táncolt vissza a kormány, szerintük felháborító a döntés. Petíciójukat az egyszer használatos műanyag zacskók betiltásáról már 154 ezren írták alá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?