Hirdetés
Hirdetés

A Tesla Kínában is tervezi az autógyártást

2017. október 23., 08:58
Cimkék
Kína
, Tesla

Az elektromos autógyártó szeretne a kínai piacra is betörni, ehhez pedig a legjobb megoldás egy ottani gyár.

A Tesla Sanghaj közelében szeretne gyárat építeni, a helyi önkormányzattal tárgyal. Kína 25 százalékos importvámot alkalmaz a külföldön gyártott autókra, így aki szeretne betörni a kínai piacra, célszerű helyben gyártania. Ugyanakkor a kínai szabályok szerint a kínai gyárak nem lehetnek teljes mértékben a külföldi autógyártók tulajdonában, a Tesla viszont speciális helyzeténél fogva nem szeretné megosztani különleges tapasztalatait és feladni függetlenségét.

A kínai kormány a most fontolgatja, hogy az elektromos és hibrid autók gyártóinak mégis jogot biztosítana a szabadkereskedelmi zónákban, hogy teljes mértékben birtokolják helyi gyáraikat, és így segítsen elterjedni a környezetbarát járműveket.

Hirdetés

A kínai internetes óriás, a Tencent Holding 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Teslában, így van rá esély, hogy elő tudja mozdítani a Tesla kínai terjeszkedését. Jövő hónapban Donald Trump Kínába látogat, nem kizárt, hogy a legmagasabb szinten is felmerül a kérdés, a Reuters szerint esetleg akkorra időzíthetik a megállapodást.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?