Hirdetés
Hirdetés

Az évszázad üzletét kötötték meg a szomszédok Trumppal

2017. november 22., 12:43

Megkötötték a szerződést a lengyelek a rendszeres amerikai cseppfolyósítottgáz-szállítmányokról.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

MTI Fotó: Rosta Tibor
MTI Fotó: Rosta Tibor

A szállítmányozással kapcsolatban már tavaly zajlottak tárgyalások Lengyelországban, most azonban hivatalosan is megkötötte a szerződést a lengyel PGNiG gázszolgáltató a Centrica LNG Company segítségével. A brit közvetítéssel lebonyolított, első ilyen jellegű lengyel-amerikai ügylet keretében a következő öt év során mintegy 800 millió köbméternyi gázt szereznek be 2018 és 2022 között.

A PGNiG kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke, Maciej Wozniak emellett kilátásba helyezte, hogy a PGNiG az amerikai, valamint más partnerekkel is másfél éven belül több további, középtávú szerződést is kötne az LNG beszerzésére.  A hosszabb távú szerződéskötést Donald Trump júliusi, a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozója alkalmából tett varsói látogatásakor helyezték kilátásba, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?