Hirdetés
Hirdetés

Beintett Európa: nem kap pénzt Magyarország

2017. november 16., 14:15

Lázár János szerint ennek ellenére továbbra is kérni fogjuk a segítséget.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Ahogy arról már korábban írtunk, korábban Orbán Viktor írt levelet az Európai Bizottság elnökének, amelyben támogatást kért Brüsszeltől a határon épült kerítés fenntartására és üzemeltetésére. A levelezés azóta hosszúra nyúlt, ennek újabb köréről emelt szót Lázár János az eheti Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Brüsszel elutasította a legfrissebb kérelmet, indoklásuk szerint nem tartják indokoltnak, hogy megadják a kért 50 százalékos anyagi segítséget a kerítés fenntartására, üzemeltetésére és építésére. Lázár János hozzátette: Magyarország nem adja fel, tovább görgetjük majd az ügyet. Ugyanakkor a jövőben arra számít, hogy az EU további nyomást gyakorol majd Magyarországra a bevándorláspolitikát illetően, ami a választási időszakban tovább erősödhet majd.

Hirdetés

Egy ideje húzódik már a kerítés kérdése:

Itt a levél, amelyet Orbán írt: őrült sok pénzt akar kisajtolni az EU-ból >>>

Orbán nem fog örülni: megjött a válasz a levelére >>>

Elvárja a kormány, hogy vágjon hozzá az EU egy óriási összeget >>>

Megenyhült Brüsszel - mégis beszállnak a kerítésbe? >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?