Hirdetés
Hirdetés

Fontos nap a mai - megáll az élet Amerikában

2018. december 05., 11:30

Nemzeti gyásznapot tartanak az Egyesült Államokban George H. Bush emlékére.

Hirdetés

Donald Trump elnöki rendeletben tette közzé, hogy a mai nap gyásznap lesz az országban, ez egyebek mellett azt jelenti, hogy minden fontosabb tőzsde (pl. NYSE, Nasdaq) zárva tart, a kormányhivatalokban nem, vagy csak rövidített munkaidőben dolgoznak. Emellett a karácsonyi időszak zsúfoltsága ellenére az USPS (az amerikai posta) nem viszi ki a leveleket és csomagokat.

A Bézs Könyv is késik

Megjelent volna több fontos makrogazdasági adat is az Egyesült Államokban ma, ám ezek mind csúsznak egy napot. Így csütörtökön 14.15 órakor ismertetik az ADP adatfeldolgozó szolgálat decemberi amerikai foglalkoztatási jelentését, 15.45 órakor az Egyesült Államok szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexét novemberről az IHS Markit felmérése alapján, 16.00 órakor a feldolgozóiparon kívüli - főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő - szektor teljesítményére vonatkozó novemberi adatot az ISM számításai alapján, 20.00 órakor pedig az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gazdasági helyzetelemzését (Bézs könyv).

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nagyon ketyeg az óra, lehet, hogy minden eszközt be kéne vetni a Föld megmentése érdekében. Erről tárgyal holnap a német kormány is. A fosszilis energiahordozók az üvegház-hatású gázok háromnegyedéért felelősek. Vajon ki lehetne-e ezeket váltani mind atomerőművekkel?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?