Hirdetés

Fontos nap a mai - megáll az élet Amerikában

2018. december 05., 11:30

Nemzeti gyásznapot tartanak az Egyesült Államokban George H. Bush emlékére.

Hirdetés

Donald Trump elnöki rendeletben tette közzé, hogy a mai nap gyásznap lesz az országban, ez egyebek mellett azt jelenti, hogy minden fontosabb tőzsde (pl. NYSE, Nasdaq) zárva tart, a kormányhivatalokban nem, vagy csak rövidített munkaidőben dolgoznak. Emellett a karácsonyi időszak zsúfoltsága ellenére az USPS (az amerikai posta) nem viszi ki a leveleket és csomagokat.

A Bézs Könyv is késik

Megjelent volna több fontos makrogazdasági adat is az Egyesült Államokban ma, ám ezek mind csúsznak egy napot. Így csütörtökön 14.15 órakor ismertetik az ADP adatfeldolgozó szolgálat decemberi amerikai foglalkoztatási jelentését, 15.45 órakor az Egyesült Államok szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexét novemberről az IHS Markit felmérése alapján, 16.00 órakor a feldolgozóiparon kívüli - főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő - szektor teljesítményére vonatkozó novemberi adatot az ISM számításai alapján, 20.00 órakor pedig az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gazdasági helyzetelemzését (Bézs könyv).

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Csigatempóban faragja le a vonatkéséseket a MÁV

Csigatempóban faragja le a vonatkéséseket a MÁV

Több mint 1 millió személyvonat közlekedett az országban tavaly, ezeknek a 12 százaléka nem érkezett meg menetrend szerint. Mindez 2 millió perc késést és 1 százalékkal jobb eredményt jelent a vasúttársaság két évvel ezelőtti teljesítményéhez képest. Miközben rekordot ért el a bliccelés miatt kiszabott bírságok utáni befizetések, több vonal utasforgalma is komolyan megugrott, és a jegyvásárlási szokások is átalakultak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?