Hirdetés

Hiányzik a nyelvvizsga a diplomához? Fontos dátum közeleg

2018. augusztus 27., 09:47

Indul a Diplomamentő II. program.

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot, a pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja szeptember 3-a, hétfő 14.00 óra – derült ki az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság közleményéből.

A társaság szerint a nemzetgazdaság fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás. A felsőoktatásban lévő hallgatók több mint egyötöde a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.

Hirdetés

Diplomásnak diplomás munkát

A támogatás célja elsősorban a hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében – emellett az is szempont, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

A Diplomamentő II. program azon nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, melyet követően a pályázó államilag elismert, komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsgát teljesít és a nyelvvizsga bizonyítvány bemutatása után átveheti diplomáját. Ennek keretében angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol képzésre lehet pályázni.

A képzések a tervek szerint szeptember közepétől jövő év végéig tartanak, a támogatás mértéke pedig fejenként maximum 300 ezer forint. A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga bizonyítványukat és az alapján kiadott diplomájukat. Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A hétéves csúcs kipipálása után milyen éve lehet az aranynak?

A hétéves csúcs kipipálása után milyen éve lehet az aranynak?

Alapvetően a felerősödő piaci és geopolitikai kockázatok, a negatív reálkamatok és a globális gazdasági növekedés várható lassulása lesz a legnagyobb hatással az arany árfolyamára a 2020-ban – emeli ki a Conclude Befektetési Zrt. az Arany Világtanács most nyilvánosságra hozott jelentéséből. Rövid távon azonban a spekulánsok is labdba rúghatnak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?