Hirdetés
Hirdetés

Hozta a várakozásokat a magyar gazdaság

2017. november 14., 10:03

Beváltotta az elemzői várakozásokat a harmadik negyedév eredménye.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A nyers adatok szerint 2017 III. negyedévében 3,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint pedig 3,8 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami hozta a Capital Economist várakozásait. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá, ezt közölte a KSH a Privátbankár.hu-val. A GDP volumene 2017 első három negyedévében 3,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: Privátbankár/KSH

Hirdetés

2017 III. negyedévében – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – az előző negyedévhez mérten 0,8 százalékkal bővült a GDP.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

A brit külügyminiszter igen súlyos váddal illette az orosz elnököt, mégpedig azzal, hogy személyesen ő rendelte el az Angliában elkövetett idegméreg támadást egy volt orosz kettősügynök és lánya ellen. Putyin közben a vasárnapi elnökválasztásra készül, ahol népe jó eséllyel megjutalmazza egy újabb ciklussal az elmúlt tizennyolc év után.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?