Hirdetés
Hirdetés

Irak nagyon gyúr a végső győzelemre

2017. július 08., 14:24
Cimkék
Irak
, Iszlám Állam
, Moszul

Órákon belül megszűnhet Moszul városában az Iszlám Állam utolsó fegyvereseinek ellenállása is, állítja az iraki haderő.

A város ostroma 8 hónapja folyik, hetek óta már csak az óvárosban van ellenállás. A végső győzelmet szerették volna június elején, a város elestének harmadik évfordulóján bejelenteni, de a belvárosba zsúfolódott és élő pajzsnak használt polgári lakosság miatt rendkívül óvatosan lehetett csak haladni a műveletekkel.

A hét folyamán már csak a Tigris folyó mentén egy szűk sávban maradt meg az ellenállás, a fanatikus dzsihádisták közül egyre többen rontottak ki öngyilkos merénylőként, amiből nyilvánvaló volt, hogy ha máshogy nem, így fognak elfogyni.

Hirdetés

Most az iraki katonai szervek azt mondják, az ellenállás összeomlóban van, a védők próbálnak a Tigrisen átúszva elmenekülni, rövidesen végeznek a művelettel. Az elmúlt hónapban sokszor készültek már a győzelem ünneplésére, de a várt pillanat mindig odébb tolódott, de talán most tényleg sor kerül rá, még a hétvégén.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?

Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal?

Sűrű lesz a jövő hét, kedden kamatdöntő ülést tart a jegybank monetáris tanácsa. Emellett számos munkaerőpiaci és beruházási adat is érkezik majd a hét folyamán, egyebek mellett képet kapunk a foglalkoztattosgáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelmi forgalomról is. Ezeket a dátumokat mindenképp vésd fel a naptárba!

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?