Hirdetés
Hirdetés

Ismét lecsaptak a hackerek - most ez volt a célpont

2018. augusztus 23., 07:43

Hackertámadás kísérletéről értesítette a Szövetségi Nyomozó Irodát az amerikai Országos Demokrata Bizottság, a Demokrata Párt vezető szervének vezetője, Tom Perez.

Amerikai sajtóértesülések szerint hackerek a párt választói adatbázisához akartak hozzáférni.     A DNC-t kedd reggel egy felhőszolgáltatást nyújtó internetszolgáltató és egy kiberbiztonsági cég arról értesítette, hogy ismeretlenek hamis login-oldal létrehozásával megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz, ezek révén pedig a párt adatbázisához. A Demokrata Párt közlése szerint egyelőre folyik a nyomozás, hogy kik állhatnak a hackertámadás hátterében. Az FBI nem nyilatkozott.

Komolyan veszik az ügyet

A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord szerdán a Demokrata Párt tagállami bizottsági vezetőinek chicagói tanácskozásán tájékoztatta a középszintű pártvezetőket a történtekről.

Lord a CNN-nek úgy fogalmazott, hogy ezek a fenyegetések komolyak, és ezért fontos, hogy mindannyian együttműködjünk, ez ellen egyedül nem lehet fellépni. Szükségesnek látja, hogy a Trump-kormányzat az eddigieknél is agresszívabb lépéseket tegyen a választási rendszer védelmében. A kormányzat felelősségének nevezte az amerikai demokrácia megvédését.

Hirdetés

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?