Hirdetés
Hirdetés

Mégsem hosszabbítja meg a kormány a tanévet?

2018. június 12., 13:59
Cimkék
oktatás
, Emmi
, táborozás

Az Emmi cáfolta a kormányközeli források valótlan állításait.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet. A Népszava cikke szerint 2019-ben akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná tervét, miszerint tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A kormányközeli források szerint már kormánydöntés is született ez ügyben, a bejelentéssel azonban várnak a idei tanév végéig. Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet, a bevezetés dátumáról azonban akkor még nem esett szó – írják a cikkben.

Hirdetés

Az Emmi tájékoztatása szerint a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően, a 2018/2019-es tanév rendje pedig várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel csupán egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére. A pedagógusok juttatásban részesülnek, de a részvétel számukra sem kötelező – tették hozzá a közleményben.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?