Hirdetés
Hirdetés

Mégsem hosszabbítja meg a kormány a tanévet?

2018. június 12., 13:59
Cimkék
oktatás
, Emmi
, táborozás

Az Emmi cáfolta a kormányközeli források valótlan állításait.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet. A Népszava cikke szerint 2019-ben akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná tervét, miszerint tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A kormányközeli források szerint már kormánydöntés is született ez ügyben, a bejelentéssel azonban várnak a idei tanév végéig. Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet, a bevezetés dátumáról azonban akkor még nem esett szó – írják a cikkben.

Hirdetés

Az Emmi tájékoztatása szerint a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően, a 2018/2019-es tanév rendje pedig várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel csupán egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére. A pedagógusok juttatásban részesülnek, de a részvétel számukra sem kötelező – tették hozzá a közleményben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?