Hirdetés
Hirdetés

Megvan a hivatalos szám: 6810 álláshely szűnhet meg a közszolgálatban

2018. október 30., 09:42

A Belügyminisztériumból és az Innovációs és Technológiai Minisztériumból küldik el a legtöbb embert.

A kormány „a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el” – írja a hvg.hu a hétfő este megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A portál cikke szerint az tárcák alá rendelt intézményeknél 4210 fővel kevesebb ember dolgozhat január 1-től, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is. Vagyis tényegesen kevesebb embert érintenek az elbocsátások.

Hirdetés

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai és a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), a Miniszterelnöki Kabinetirodáról tízet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri komolyan érinti a lépés: 2250, illetve 954 dolgozót küldenek el.

A korábbi hírek még 9 ezer dolgozó elbocsátásáról szóltak. A hivatalos szám tehát kevesebb, de mi lesz a most kirúgott dolgozókkal? Erre egy többpontos intézkedéscsomagot dolgoztak ki. A Karrier Híd névre keresztelt kormányzati előterjesztésről részleteket itt olvashat.

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározat mindössze egy, illetve két napos határidőket szab meg a minisztériumok számára az intézkedésre. Ami azt jelzi, hogy a tárcák vezetőinek már tudniuk kell, kiket bocsátanak el. Az ágazati szakszervezetek többször jelezték a közelmúltban, hogy nem kapnak elégséges tájékoztatást a leépítésekről, így nem is tudnak arról átfogó véleményt megfogalmazni.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere

Churchill mindent megtett, hogy ne maradjon országa egyedül, Margaret Thatcher pedig elképedt volna, ha azt látja, hogy országának vezetőjét elküldik a nagyok asztalától. Michael Heseltine, aki David Cameron és Theresa May pártjának összesen 20 évig volt minisztere, a jelenlegi brit politikai káoszról nyilatkozott.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?