Hirdetés
Hirdetés

Megvan a hivatalos szám: 6810 álláshely szűnhet meg a közszolgálatban

2018. október 30., 09:42

A Belügyminisztériumból és az Innovációs és Technológiai Minisztériumból küldik el a legtöbb embert.

A kormány „a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el” – írja a hvg.hu a hétfő este megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A portál cikke szerint az tárcák alá rendelt intézményeknél 4210 fővel kevesebb ember dolgozhat január 1-től, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is. Vagyis tényegesen kevesebb embert érintenek az elbocsátások.

Hirdetés

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai és a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), a Miniszterelnöki Kabinetirodáról tízet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri komolyan érinti a lépés: 2250, illetve 954 dolgozót küldenek el.

A korábbi hírek még 9 ezer dolgozó elbocsátásáról szóltak. A hivatalos szám tehát kevesebb, de mi lesz a most kirúgott dolgozókkal? Erre egy többpontos intézkedéscsomagot dolgoztak ki. A Karrier Híd névre keresztelt kormányzati előterjesztésről részleteket itt olvashat.

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározat mindössze egy, illetve két napos határidőket szab meg a minisztériumok számára az intézkedésre. Ami azt jelzi, hogy a tárcák vezetőinek már tudniuk kell, kiket bocsátanak el. Az ágazati szakszervezetek többször jelezték a közelmúltban, hogy nem kapnak elégséges tájékoztatást a leépítésekről, így nem is tudnak arról átfogó véleményt megfogalmazni.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatcsökkentésről döntött az amerikai jegybank, a Fed. A lépés az EKB egy héttel korábbi kamatvágása után szinte kötelező volt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?