Hirdetés
Hirdetés

Megvan a hivatalos szám: 6810 álláshely szűnhet meg a közszolgálatban

2018. október 30., 09:42

A Belügyminisztériumból és az Innovációs és Technológiai Minisztériumból küldik el a legtöbb embert.

A kormány „a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el” – írja a hvg.hu a hétfő este megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A portál cikke szerint az tárcák alá rendelt intézményeknél 4210 fővel kevesebb ember dolgozhat január 1-től, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is. Vagyis tényegesen kevesebb embert érintenek az elbocsátások.

Hirdetés

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai és a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), a Miniszterelnöki Kabinetirodáról tízet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri komolyan érinti a lépés: 2250, illetve 954 dolgozót küldenek el.

A korábbi hírek még 9 ezer dolgozó elbocsátásáról szóltak. A hivatalos szám tehát kevesebb, de mi lesz a most kirúgott dolgozókkal? Erre egy többpontos intézkedéscsomagot dolgoztak ki. A Karrier Híd névre keresztelt kormányzati előterjesztésről részleteket itt olvashat.

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározat mindössze egy, illetve két napos határidőket szab meg a minisztériumok számára az intézkedésre. Ami azt jelzi, hogy a tárcák vezetőinek már tudniuk kell, kiket bocsátanak el. Az ágazati szakszervezetek többször jelezték a közelmúltban, hogy nem kapnak elégséges tájékoztatást a leépítésekről, így nem is tudnak arról átfogó véleményt megfogalmazni.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Az év kiugró emelkedéssel indult: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál egyaránt. A fokozódó kereslet és a lakások folyamatos drágulása azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen ingatlant bármilyen áron lehet értékesíteni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?