Hirdetés
Hirdetés

Nem múlt el a veszély: el se hinnéd, hányszor csaphattak volna le a terroristák

2017. december 05., 15:28

Nagy-Britanniában összesen 9 terrortámadást hiúsítottak meg az idén.

Fotó: EPA / Andy Rain
Fotó: EPA / Andy Rain

A brit belső elhárítás (MI5) vezetője, Andrew Parker elmondása szerint nem mérséklődik a terrorveszély annak ellenére, hogy jelentős katonai vereséget mértek az Iszlám Államra Irakban és Szíriában. Nagy-Britanniában csak az idén 9 támadást hiúsított meg az MI5, és nem dőlhetnek hátra még egy jó darabig, a fenyegetés ugyanis más területekre helyeződik át. A terrorszervezetek például egyre szélesebb körben terjesztik propagandájukat a közösségi médiafelületeken, megpróbálva ezzel a módszerrel is merényleteket szervezni Nagy-Britanniában és másutt.

A támadásokat ráadásul egyre gyorsabban szervezik, emiatt a brit kormány nyomást gyakorol a közösségi portálok üzemeltetőire a szélsőséges tartalmak eltávolítása végett. A Facebook korábban arról tájékoztatta a brit biztonsági szolgálatokat, hogy a felületére felkerült, az al-Kaida, az Iszlám Állam és egyéb terrorszervezetek által elhelyezett tartalmak 83 százalékát egy órán belül sikerül azonosítani és eltávolítani.

Hirdetés
Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. Ez a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre. Március óta egyébként öt terrorcselekményt követtek el Nagy-Britanniában, összesen 35 halálos áldozattal, ezekről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n. A legsúlyosabbról, az Ariana Grande popkoncerten történt támadásról itt olvashatsz bővebben. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?