3p
Több forrásból is megerősítették, hogy senki nem élte túl a Germanwings gépének zuhanását. A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, de több napig eltarthat, mire lehozzák a holttesteket az elzárt területről.

Manuel Valls francia miniszterelnök elmondása szerint egy helikopternek sikerült leszállni a roncs közelében, de nem találtak túlélőket. A hatóságok közlése szerint a repülő darabjaira szakadt, a legnagyobb egybefüggő rész körülbelül akkora, mint egy személyautó.

Kép forrása: Le Dauphine Libéré

A fedélzeten 144 utas és a személyzet hat tagja vesztette életét, köztük 67 német és 45 spanyol. Magyar áldozatról egyelőre nem tudni.

Az utasok közt volt egy német kisvárosi iskola 16 diákja és két tanára, valamint két kisbaba is.

Thomas Winkelmann, a Germanwings vezérigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a géppel körülbelül délelőtt 11-kor veszett el a kapcsolat, 6000 méteres magasságon, nyolc perc folyamatos süllyedés után.

A pilóta nagyon tapasztalt volt, több mint 10 éve állt a Lufthansa alkalmazásában, és 6000 órát repült Airbus modellekkel.

Még így is biztonságos év volt

Sok életet követelt a repülés tavaly, összesen 1212 ember vesztette életét különböző balesetekben. Ennek ellenére a szakértők szerint a repülés sosem volt biztonságosabb, mivel világszerte összesen csak 111 gép zuhant le. Ez a szám az utasszállító repülőgépek indulása óta nem volt ennyire alacsony.

Rengeteg halott

1. Tavaly február 16-án történt az első komolyabb incidens, a Nepal Airlines 183-as járata, egy propelleres kisgép került bajba indulása után nem sokkal, a fedélzeten utazó 18 ember meghalt.

2. Február 17-én a másodpilóta megkísérelte eltéríteni az Ethiopian Airlines Rómába tartó gépét, de végül áldozatok és sérülés nélkül landoltak a svájci Genovában.

3. Az elmúlt évtized legnagyobb port kavaró eseményei közé tartozik a Malaysian Airlines MH370-es gépének március 8-ai eltűnése. A járat valahol az Indiai-Óceán felett tűnt el, azóta semmilyen információ nem érkezett a fedélzeten utazó 239 emberről, és roncsokat sem találtak.

4. Nyár közepén (július 17.) vesztett újra gépet a Malaysian, mikor az MH17-es járatot lelőtték Kelet-Ukrajna felett. A zuhanást a 298 fedélzeten tartózkodó közül senki sem élte túl. Azt, hogy ki lőtt, a mai napig nem tudni biztosan, egyes források szerint az oroszbarát szakadárok, míg mások szerint az ukrán hadsereg volt.

5. Az Air Algérie gépe a Mali-sivatagba zuhant 50 perccel a felszállás után, megölve mindenkit, aki a fedélzeten tartózkodott. Az utólagos vizsgálatok szerint a pilóták engedélyt kértek arra, hogy kitérjenek az útvonalról, mivel nagyon rosszak voltak az időjárási körülmények.

6. December 28-án tűnt el az AirAsia Indonesia QZ8501-es járata. Nem sokkal később megerősítették, hogy a repülő a rossz időjárási körülmények miatt Borneo mellett a vízbe zuhant. Ez egyébként ugyanolyan Airbus A320-as gép volt, mint a most lezuhant Germanwings járat.

7. Idén február 4-én a TransAsia ATR-72-es gépe csapódott a tajvani Keelung folyóba, félig letarolva egy felüljárót. A TransAsia az egyik legtöbbet balesetező légitársaság, ezért nem is meglepő, hogy a Nemzetközi Légügyi Felügyelet nem engedi, hogy újabb útvonalakon repüljenek.

8. A mai napon lezuhant Germanwings Airbus A320 után 150 halott maradt, a mentési munkálatok folynak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Németország viheti rosszba a magyar gazdaságot, kritikát kapott a kormány
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 09:29
Utólag úgy látszik, nem volt okos döntés az elmúlt másfél évtizedben az Orbán-kormányok részéről, hogy teljesen kiszolgálták a Magyarországon megtelepedett német autógyártókat.
Makro / Külgazdaság Magyarország kétségbeejtő helyzetbe kerülhet hamarosan az orosz energiafüggősége miatt?
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:09
Az év második felében keményebbé válhat az Oroszországgal szembeni uniós szankciópolitika, mivel akkor már csak Magyarország lesz kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak  – véli Peter Zeihan amerikai geostratégiai szakértő.
Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG