<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Germanwings
Vállalatok Megegyeznek? Még akadhatnak fennakadások a Lufthansánál
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 11:10
Bár péntek éjfélkor véget ért a Lufthansa légiutas-kísérőinek 48 órás sztrájkja, szombaton is több járattörlésre és késésre kell számítani. A légitársaság és az utaskísérők holnap ülnek le tárgyalni. A jogi problémák miatt nem borítékolható a megegyezés.
Makro / Külgazdaság Már nem divat gépeket eltéríteni? Megváltoztak a terroristák módszerei
KD | 2016. április 1. 20:30
Körülbelül tizenöt perccel az indulás után az EgyptAir MS181-es kóddal ellátott gépét eltérítették. Szeif Ed Din Musztafa közölte a személyzettel, hogy egy bombaövet visel, majd azt követelte, hogy az egyébként belföldi járat repüljön tovább Ciprusra. Ez eddig egy szokványos történet, amit egy viccbe illő fordulat követett, és mindenki biztonságban megúszta. Évek óta nem volt komolyabb külsős gépeltérítés. Miért?
Vállalat Beindultak a németek - ki lesz a fapadosok királya?
Privátbankár.hu | 2016. március 9. 13:02
Európa harmadik legnagyobb diszkont légitársaságává akar fejlődni az utasszám alapján a Lufthansa-csoport leányvállalata, a Eurowings.
Makro / Külgazdaság Most már biztos: szándékosan vezette a sziklákba a gépet a másodpilóta
Privátbankár.hu | 2015. április 3. 12:39
Az első fekete doboz alapján már lehetett sejteni a szándékosságot, és a második dobozból előkerült információk egyértelműsítették ezt.
KKV Így szigorodhat az utasellenőrzés a légikatasztrófa miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 2. 12:10
Hatalmas biztonsági rést jelent a repülőjegyek cseréje a német belügyminiszter szerint. Szigorúbban vizsgálnák az utasok személyazonosságát.
Biztosítás Germanwings-katasztrófa: durva és hosszas perek jönnek
Privátbankár.hu | 2015. március 31. 11:59
Legalábbis a biztosítók erre készülnek, ugyanis a Lufthansa biztosítói 300 millió dollárt különítettek el a katasztrófa költségeire.
Utazás Mit lehet tenni a tömeggyilkos pilóták ellen?
Fellegi Tamás | 2015. március 27. 14:00
A hegyoldalnak vezetett utasszállító őrült pilótája kapcsán felvetődik a kérdés, hogy juthat egy ember idáig, és hogy lehet kikerülni a jövőben az ebből adódó kockázatot. Ráadásul ez nem az első eset: több hasonló is történt, és az eltűnt maláj gépnél is erre utalnak az eddig feltárt információk.
Vásárló A Wizz Air is változtat szabályain a légi katasztrófa miatt
Privátbankár.hu | 2015. március 27. 12:20
Sokkolta a közvéleményt, hogy valószínűleg szándékosan zuhant le a Germanwings Düsseldorfba tartó gépével a másodpilóta.
Biztosítás Miért fontos bizonyítani, hogy nem utalt semmi a pilóta szörnyű tettére?
Nagy László Nándor | 2015. március 27. 10:20
Biztosítási szempontból eurómilliók múlhatnak azon, hogy a Lufthansa kellőképp tudja-e bizonyítani, hogy a Germanwings öngyilkos pilótájának szörnyű tettére előzetesen semmilyen jel nem mutatott. Ha ez nem sikerül, a biztosító nem biztos, hogy fizet a légicég helyett.
Makro / Külgazdaság Megdöbbentő dolgok derültek ki a lezuhant utasszállítóról
Privátbankár.hu | 2015. március 26. 07:21
Az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik pilótája a baleset előtt elhagyta a pilótafülkét, és nem tudott visszamenni, mielőtt a gép a hegyoldalnak csapódott - derült ki a fekete doboz hanganyagából.
Makro / Külgazdaság A tragédia utóhangjai – vége a sztrájknak, de nem repül a Germanwings
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 08:52
Még mindig nem tudni, hogy pontosan mi okozta a német utasszállító katasztrófáját, egyesek szerint a hirtelen nyomáscsökkenés lehetett a gond, mások szerint a pilóta hibázott.
Makro / Külgazdaság A külügy úgy tudja, nem volt magyar a lezuhant repülőn
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 17:53
Nem hivatalos forrásból származó információ szerint vélelmezhetően nem volt magyar állampolgár azok között, akik a Germanwings 9525-ös járatán utaztak.
Makro / Külgazdaság Nincs túlélője a Germanwings katasztrófájának - a légiközlekedés sötét évei
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 17:27
Több forrásból is megerősítették, hogy senki nem élte túl a Germanwings gépének zuhanását. A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, de több napig eltarthat, mire lehozzák a holttesteket az elzárt területről.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a Lufthansa is a katasztrófa hírére
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 13:23
A Lufthansa árfolyamát is megviselte a franciaországi repülőgép-baleset. Ez érthető, miután a Germanwings a Lufthansa tulajdonában van.
Utazás Megint sztrájkolnak a németek - budapesti járatot is töröltek
Privátbankár.hu | 2015. február 9. 10:45
Németországban egész napos sztrájkot kezdett a biztonsági személyzet a hamburgi, a stuttgarti és a hannoveri repülőtéren hétfő reggel
Utazás Holnap sztrájkolnak a pilóták - 100 járatot már töröltek
Privátbankár.hu | 2014. október 15. 17:33
Sztrájkolnak a Germanwings német légitársaság pilótái csütörtökön.
Utazás Drágulnak a fapadosok, de fordulat jöhet
Privátbankár.hu | 2014. május 6. 07:56
Emelkedtek a márciusig eltelt 12 hónapban a diszkont légitársaságok jegyárai Németországban, de az erősödő konkurencia miatt az árak negatív korrekciójára lehet számítani - tájékoztatta hétfőn Andreas Schütz, a német DLR (Deutsche Zentrum für Luft- und Raumfahrt e. V.) szövetségi repülési kutatóintézet szóvivője a dpa hírügynökséget.
Utazás Ezt a sztrájkot egy darabig még nem felejtjük el
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 07:57
Harmadik napja tart a Lufthansa- és Germanwings-pilóták sztrájkja - ma ugyan véget ér, de még hétfőig sem áll vissza a rend, és ráadásul megállapodást sem sikerült elérni.
Utazás Lassan elfelejthetjük a Lufthansa logóját?
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 14:35
A frankfurti és müncheni csomópontokból induló járatok kivételével a Germanwings veszi át a Lufthansa német belföldi, illetve európai járatait.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG