<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Több forrásból is megerősítették, hogy senki nem élte túl a Germanwings gépének zuhanását. A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, de több napig eltarthat, mire lehozzák a holttesteket az elzárt területről.

Manuel Valls francia miniszterelnök elmondása szerint egy helikopternek sikerült leszállni a roncs közelében, de nem találtak túlélőket. A hatóságok közlése szerint a repülő darabjaira szakadt, a legnagyobb egybefüggő rész körülbelül akkora, mint egy személyautó.

Kép forrása: Le Dauphine Libéré

A fedélzeten 144 utas és a személyzet hat tagja vesztette életét, köztük 67 német és 45 spanyol. Magyar áldozatról egyelőre nem tudni.

Az utasok közt volt egy német kisvárosi iskola 16 diákja és két tanára, valamint két kisbaba is.

Thomas Winkelmann, a Germanwings vezérigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a géppel körülbelül délelőtt 11-kor veszett el a kapcsolat, 6000 méteres magasságon, nyolc perc folyamatos süllyedés után.

A pilóta nagyon tapasztalt volt, több mint 10 éve állt a Lufthansa alkalmazásában, és 6000 órát repült Airbus modellekkel.

Még így is biztonságos év volt

Sok életet követelt a repülés tavaly, összesen 1212 ember vesztette életét különböző balesetekben. Ennek ellenére a szakértők szerint a repülés sosem volt biztonságosabb, mivel világszerte összesen csak 111 gép zuhant le. Ez a szám az utasszállító repülőgépek indulása óta nem volt ennyire alacsony.

Rengeteg halott

1. Tavaly február 16-án történt az első komolyabb incidens, a Nepal Airlines 183-as járata, egy propelleres kisgép került bajba indulása után nem sokkal, a fedélzeten utazó 18 ember meghalt.

2. Február 17-én a másodpilóta megkísérelte eltéríteni az Ethiopian Airlines Rómába tartó gépét, de végül áldozatok és sérülés nélkül landoltak a svájci Genovában.

3. Az elmúlt évtized legnagyobb port kavaró eseményei közé tartozik a Malaysian Airlines MH370-es gépének március 8-ai eltűnése. A járat valahol az Indiai-Óceán felett tűnt el, azóta semmilyen információ nem érkezett a fedélzeten utazó 239 emberről, és roncsokat sem találtak.

4. Nyár közepén (július 17.) vesztett újra gépet a Malaysian, mikor az MH17-es járatot lelőtték Kelet-Ukrajna felett. A zuhanást a 298 fedélzeten tartózkodó közül senki sem élte túl. Azt, hogy ki lőtt, a mai napig nem tudni biztosan, egyes források szerint az oroszbarát szakadárok, míg mások szerint az ukrán hadsereg volt.

5. Az Air Algérie gépe a Mali-sivatagba zuhant 50 perccel a felszállás után, megölve mindenkit, aki a fedélzeten tartózkodott. Az utólagos vizsgálatok szerint a pilóták engedélyt kértek arra, hogy kitérjenek az útvonalról, mivel nagyon rosszak voltak az időjárási körülmények.

6. December 28-án tűnt el az AirAsia Indonesia QZ8501-es járata. Nem sokkal később megerősítették, hogy a repülő a rossz időjárási körülmények miatt Borneo mellett a vízbe zuhant. Ez egyébként ugyanolyan Airbus A320-as gép volt, mint a most lezuhant Germanwings járat.

7. Idén február 4-én a TransAsia ATR-72-es gépe csapódott a tajvani Keelung folyóba, félig letarolva egy felüljárót. A TransAsia az egyik legtöbbet balesetező légitársaság, ezért nem is meglepő, hogy a Nemzetközi Légügyi Felügyelet nem engedi, hogy újabb útvonalakon repüljenek.

8. A mai napon lezuhant Germanwings Airbus A320 után 150 halott maradt, a mentési munkálatok folynak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durvul a járvány, ezért újra kötelező lesz a maszk az olasz munkahelyeken
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 14:09
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát.
Makro / Külgazdaság Egyre több a koronavírusos idehaza
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 13:21
Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.
Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG