Hirdetés
Hirdetés

Nő a feszültség: olajtankereket támadtak meg

2019. május 13., 10:28

Szabotőrök támadtak meg több teherhajót az Egyesült Arab Emírségek partjainál – mint kiderült, az érintett hajók közt két szaúdi olajtanker is volt.

A szaúdi külügy a támadás kapcsán arról beszél, hogy a nemzetközi nyersolaj-ellátás biztonságát akarták szabotálni a támadók. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik állnak az akció mögött, ám mind Szaúd-Arábia, mind az Egyesült Arab Emírségek aktívan támogatja az amerikai szankciókat Irán ellen.

A támadásban senki sem sérült meg, és a vízbe sem folyt ki olaj, viszont a hajók szerkezetében komolyabb kárt okoztak a szabotőrök.

Hirdetés

Várható volt

Ugyan a támadók kiléték nem erősítették meg, és az iráni külügyminisztérium is aggodalmát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, az amerikai tengerészeti hatóság már korábban is arra figyelmeztetett, hogy a teherhajók és az olajtankerek iráni célponttá válhatnak válaszul a szankciókra.

(Reuters)

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

41 különböző márkájú, összesen 115 - az új és a használt áruk piacán is kapható - babakocsit tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a babakocsik mennyire biztonságosak, milyen könnyen irányíthatók, használhatók, szállíthatók vagy tisztíthatók.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?