Hirdetés

Nő a feszültség: olajtankereket támadtak meg

2019. május 13., 10:28

Szabotőrök támadtak meg több teherhajót az Egyesült Arab Emírségek partjainál – mint kiderült, az érintett hajók közt két szaúdi olajtanker is volt.

A szaúdi külügy a támadás kapcsán arról beszél, hogy a nemzetközi nyersolaj-ellátás biztonságát akarták szabotálni a támadók. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik állnak az akció mögött, ám mind Szaúd-Arábia, mind az Egyesült Arab Emírségek aktívan támogatja az amerikai szankciókat Irán ellen.

A támadásban senki sem sérült meg, és a vízbe sem folyt ki olaj, viszont a hajók szerkezetében komolyabb kárt okoztak a szabotőrök.

Hirdetés

Várható volt

Ugyan a támadók kiléték nem erősítették meg, és az iráni külügyminisztérium is aggodalmát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, az amerikai tengerészeti hatóság már korábban is arra figyelmeztetett, hogy a teherhajók és az olajtankerek iráni célponttá válhatnak válaszul a szankciókra.

(Reuters)

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Lassan egy évtizede próbálkoznak amerikai cégek azzal, hogy dohányzási tilalomhoz kötik a munkavállalást. Az intézkedéseket a dohányzásellenes aktivisták üdvözlik, míg egyes jogvédő szervezetek kifejezetten aggályosnak tartják.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?