<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Szaud-Arábia
Makro / Külgazdaság Csaknem megduplázta második negyedévi nyereségét a Saudi Aramco
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 10:57
Csaknem megduplázta a nyereségét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a Saudi Aramco olajipari konszern részben a magas olajáraknak, részben a magasabb finomítói árrésnek köszönhetően.
Makro / Külgazdaság CNN: nem Jemenből, inkább Iránból indultak a drónok
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 15:17
Szaúdi és amerikai szakértők szerint "nagyon nagy valószínűséggel" Iránból indult a hétvégi légi támadás Szaúd-Arábia olajipara ellen és nem Jemenből, mint ahogy azt korábban valószínűsítették.
Makro / Külgazdaság Ne növeljétek a termelést - üzeni Szaud-Arábia az olajországoknak
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 17:40
A szaúdi hatóságok nem kérik fel a többi olajexportáló országot arra, hogy növeljék a termelésüket, és így helyettesítsék a piacról kieső kőolaj mennyiséget.
Makro / Külgazdaság Olajtermékeket vásárolna Szaúd-Arábia
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 14:21
A szaúd-arábiai állami olajvállalat kereskedőháza olajtermékeket keres azonnali szállításra a szaúdi olajlétesítmények ellen szombaton elkövetett támadások után.
Makro / Külgazdaság Szaúd-Arábia az összeomlás szélén áll
Káncz Csaba | 2016. augusztus 12. 08:57
A radikális államreform fölerősíti a törzsi és vallási ellentéteket és megroppanthatja a feudális királyságot. Washington szerint az államreform esetleges bukása egy szaúdi politikai káoszhoz vezethet, amelyből végül az Iszlám Állam húzna hasznot. A stagnáló gazdaság miatt megkezdődött a vendégmunkások ezreinek az evakuálása, ennek ellenére a királyság folytatja fegyverkezését és eredménytelen külföldi intervenciókra szórja el a pénzt.
Részvény / Deviza / Áru A szaúdiak nem szórakoznak: ezért marad lent az olajár
Privátbankár.hu | 2015. december 20. 15:51
Ahelyett, hogy kvótát vezetnének be, Szaúd-Arábia növelte az olajkitemelését.
Makro / Külgazdaság A terroristákat is támogatják? Így szúrják hátba Európát
Káncz Csaba | 2015. december 11. 13:34
A párizsi terrorcselekmények hatására Nyugat-Európa külpolitikai fókuszába került két olyan szunnita ország, amelyet eddig a szövetségesének tekintett: Szaúd-Arábia és Törökország. Megváltozott a hangnem az európai fővárosokban és nő a nyugtalanság azon belpolitikai fejlemények kapcsán, amely manapság Rijádot és Ankarát eluralja. Lassan derengeni kezd a döntéshozók agyában, hogy ez a két hatalom valójában támogatja a dzsihadistákat és fűti a feszültséget a térségben – amely már átsugárzik Európára is.
Makro / Külgazdaság Bajban a királyság: most kell shortolni a szaúdi devizát?
Káncz Csaba | 2015. december 2. 08:01
A szaúdi stratégák elkalkulálták magukat a geopolitikai és pénzügyi játszmájukban. Sem az amerikai palaolaj kitermelőket, sem Putyint nem sikerült megrengetni. Egy jól felvett pozícióval viszont Magyarország nyerhet ezen. Mit mutat Kazahsztán példája?
Makro / Külgazdaság Miért retteg Szaúd-Arábia a jemeni fejleményektől?
Káncz Csaba | 2015. március 31. 08:28
Jemenből a megfigyelők szerint egy olyan csatatér válik, ahol Szaúd-Arábia és Irán feszül egymásnak a különböző helyi szereplőkön keresztül, miközben már nemcsak az al-Kaida, hanem az Iszlám Állam is megvetette a lábát az országban. Szaúd-Arábia ma jobban meg van rettenve, mint bármikor Szaddam Husszein 1991-es kuvaiti inváziója óta. A szaúdi uralkodó család legnagyobb rémálma, hogy a Keleti Tartományban a siíta többség fellázadhat, amely terület pedig otthont ad az óriási Gavar olaj-mezőnek és biztosítja a vahhabita királyság kőolaj-kitermelésének nagy részét.
Vásárló Meghalt a szaudi király, mi lesz az olajjal?
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 09:30
Az egyébként is bizonytalan energiapiac most még kétségesebb helyzetbe került, miután pénteken elhunyt Szaud-Arábia uralkodója.
Makro / Külgazdaság Így okozza az olajkitermelő országok vesztét az összeomló olajár
Káncz Csaba | 2015. január 8. 10:16
A világ nagy olajtermelő államai növekvő belpolitikai feszültséggel szembesülnek. Szaúd-Arábia még mindig óriási összegeket költ regionális geopolitikai ambícióira, miközben történelmének legnagyobb költségvetési hiányát produkálja és az országot napjainkban terrorcselekmények rázzák meg.
KKV A menő szaudiak már csak Szentkirályit isznak
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 16:38
Szaúd-Arábiába exportál ásványvizet a Szentkirályi, legalábbis erről írt alá megállapodást Budapesten szaudi partnerével a Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Makro / Külgazdaság Kevesebb olajat termelt ki az OPEC novemberben
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 16:23
Csökkent az OPEC novemberi olajtermelése, mert Szaúd-Arábia visszafogta kitermelését.
Deviza / Áru Négy éve nem öntött ennyi olajat a piacra az OPEC
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 15:54
Az OPEC olajtermelése 2008 óta a legmagasabb szintre emelkedett áprilisban, az olajkartell legnagyobb termelője, Szaúd-Arábia azonban már csökkentette termelését májusban.
Makro / Külgazdaság Találtunk egy kitörési pontot: tengervíz-sótalanítás Szaud-Arábiában
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 08:16
Diplomáciai, szakmai előkészítések nyomán két fontos iparágban - az energetikában és a tengervíz-sótalanítás területén - üzleti együttműködési lehetőséghez juthatnak Szaud-Arábiában magyarországi vállalatok, intézmények, kutatóintézetek - erről Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár beszélt a Világgazdaságnak adott interjúban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG