Hirdetés
Hirdetés

Óriási blama: Trump embere tíz napig bírta

2017. augusztus 01., 07:53

Mi ha Donald Trump lennénk, biztosan elkezdenénk gondolkozni, hogy valami így nem jó.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Anthony Scaramucci, az elnöki hivatal új kommunikációs igazgatója a washingtoni Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján 2017. július 21-én. Scaramucci Mike Dubke-t váltotta, aki májusban nyújtotta be lemondását. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)
Anthony Scaramucci (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)

A Fehér Ház hivatalosan bejelentette, hogy Donald Trump elnök hétfőn felmentette hivatalából Anthony Scaramucci kommunikációs igazgatót.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közleményt adott ki, amelyben közölte , hogy Anthony Scaramucci távozik a kommunikációs igazgató posztjáról. Anthony Scaramucci úgy érezte, az a legjobb, ha John Kelly kabinetfőnök tiszta lappal indul és maga állítja össze csapatát- olvasható a szóvivő közleményében, amelyben Huckabee Sanders egyben  sok szerencsét is kívánt Anthony Scaramuccinak.

Akkor most mi az igazság?

A közlemény kiadása előtt percekkel, az amerikai közszolgálati rádió (NPR), több televíziós csatorna és a mértékadó média napilapjai jelentették a hírt Scaramucci távozásáról, hozzátéve, hogy Donald Trump az új kabinetfőnök, John Kelly kérésére mentette fel a tíz nappal ezelőtt kinevezett kommunikációs igazgatót.

Hirdetés

A The Wall Street Journal, a The New York Times és a Politico egybehangzó értesülései szerint a felmentésre néhány órával John Kelly beiktatása és a kormányülés után került sor. Azt egyelőre nem tudni, hogy Scaramucci a Fehér Házban marad-e más beosztásban, vagy elbocsátják, bár a Fehér Ház közleménye azt sejteti, hogy az igazgató végleg távozik a Fehér Házból.

A felmentésre néhány nappal azt követően került sor, hogy a The New Yorker magazin Scaramuccival közölt interjút, amelyben a Wall Street korábbi bankárja trágárságokkal vegyes, minősíthetetlen hangon támadta a Fehér Ház vezető tisztségviselőit, köztük John Kelly elődjét, Reince Priebust. Július 21-én történt kinevezése után a kommunikációs igazgató nylvánosan azzal fenyegetődzött, hogy kirúg mindenkit a Fehér Házból. Az elmúlt tíz napban távozott a kommunikációs csapatból Michael Short, majd benyújtotta lemondását Sean Spicer szóvivő is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A közelmúltban derült ki, hogy a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég illegálisan szerezte meg a Facebooktól 50 millió felhasználó adatait, és lehet, hogy ezeket felhasználta az amerikai elnökválasztási kampányban. Úgy tűnik azonban, Kenyában sokkal mélyebben belefolytak a választásokba, akár rajzuk is múlhatott az eredmény.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?