Hirdetés
Hirdetés

Pofonokat oszt Amerika - durva szankciókat kapott négy ország

2017. szeptember 14., 10:08

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok, mert nem veszik vissza a kiutasított állampolgárokat.

Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)
Donald Trump. (Kép forrása: EPA,ALBIN LOHR-JONES)

Az Egyesült Államok belbiztonsági minisztériumának közleménye szerint „együttműködés hiánya” miatt szankcionálják Eritrea, Guinea, Kambodzsa és Sierra Leonét, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az államokból. A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta: a kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít.

Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot. Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turista vízumot. A vízumkorlátozások mindaddig érvényben maradnak, amíg ezek az országok nem hajlandók az együttműködésre.

Hirdetés

Mindeközben Trumpnak sikerült elérnie, hogy a menekültek beutaztatását is fel lehessen függeszteni, miután mellé állt az alkotmánybíróság, erről korábban itt írtunk a Privátbankár.hu-n.>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Felfutott a kínai cégek okostelefon-gyártása, és tarolnak a hazai piacon. Ugyanakkor visszaesett az iparág összértékesítése is Kínában, nem mintha visszaszorulna az iparág, csak mostanra mindenkinek van készüléke, ráadásul a legtöbb olyan jó, hogy nem feltétlenül kell hamar lecserélni. Érett szakaszba lépett a piac.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?