Hirdetés
Hirdetés

Széthullik a brit kormány: lemondott Boris Johnson külügyminiszter

2018. július 09., 16:22

Hullik szét a brit kormány a Brexit árnyékában: nemrég maga a Brexit-miniszter távozott, most pedig a Brexit arca, Boris Johnson külügyminiszter adta be lemondását, amit Theresa May miniszterelnök el is fogadott.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Boris Johnson. Forrás: Wikimedia commons
Boris Johnson. Forrás: Wikimedia commons

David Davis miniszter a napokban azért távozott, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy Theresa May próbálja minél közelebb tartani az Egyesült Királyságot az EU-hoz, és ezzel szerinte semmibe veszi a választók (2016-os népszavazáson kifejezett) akaratát. (Utódja Dominic Raab lett.)

Most Johnsonnal a Brexit arca, a kilépést támogató kampány leghangosabb szószólója hagyja ott a kormányt, az üzenet pedig ugyanaz: túl közel van az uniós tagsághoz mindaz, amit May tető alá akar hozni Brexit néven.

Hirdetés

May elbukik?

Ez a lépés méginkább megingathatja Theresa May miniszterelnök pozícióját. A konzervatívok Brexitet támogató ága ma délután ülést tart, hogy kitalálják a hogyan továbbot. Theresa May a Brexittel kapcsolatos ötletelésbe már az ellenzéket is bevonta, hogy szükség esetén meglegyen a támogatottsága akkor is, ha saját pártja kihátrál mögüle - ez pedig a keményvonalas konzervatívoknál teljesen kiütötte a biztosítékot.

A frakción belül állítólag már napok óta terjed egy levél, amely a vezetőváltási folyamat elindításának támogatására biztatja a képviselőket. A Konzervatív Párt szabálykönyve szerint egy ilyen folyamathoz az alsóházi képviselők legalább 15 százalékos támogatása szükséges, vagyis minimum 48 képviselőnek kellene aláírnia a kezdeményezést.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?