Hirdetés
Hirdetés

Széthullik a brit kormány: lemondott Boris Johnson külügyminiszter

2018. július 09., 16:22

Hullik szét a brit kormány a Brexit árnyékában: nemrég maga a Brexit-miniszter távozott, most pedig a Brexit arca, Boris Johnson külügyminiszter adta be lemondását, amit Theresa May miniszterelnök el is fogadott.

Boris Johnson. Forrás: Wikimedia commons
Boris Johnson. Forrás: Wikimedia commons

David Davis miniszter a napokban azért távozott, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy Theresa May próbálja minél közelebb tartani az Egyesült Királyságot az EU-hoz, és ezzel szerinte semmibe veszi a választók (2016-os népszavazáson kifejezett) akaratát. (Utódja Dominic Raab lett.)

Most Johnsonnal a Brexit arca, a kilépést támogató kampány leghangosabb szószólója hagyja ott a kormányt, az üzenet pedig ugyanaz: túl közel van az uniós tagsághoz mindaz, amit May tető alá akar hozni Brexit néven.

Hirdetés

May elbukik?

Ez a lépés méginkább megingathatja Theresa May miniszterelnök pozícióját. A konzervatívok Brexitet támogató ága ma délután ülést tart, hogy kitalálják a hogyan továbbot. Theresa May a Brexittel kapcsolatos ötletelésbe már az ellenzéket is bevonta, hogy szükség esetén meglegyen a támogatottsága akkor is, ha saját pártja kihátrál mögüle - ez pedig a keményvonalas konzervatívoknál teljesen kiütötte a biztosítékot.

A frakción belül állítólag már napok óta terjed egy levél, amely a vezetőváltási folyamat elindításának támogatására biztatja a képviselőket. A Konzervatív Párt szabálykönyve szerint egy ilyen folyamathoz az alsóházi képviselők legalább 15 százalékos támogatása szükséges, vagyis minimum 48 képviselőnek kellene aláírnia a kezdeményezést.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

A lengyel és az izraeli kormány már tavaly összekülönbözött egy holokausztra vonatkozó szóhasználat miatt, most azonban új szintre lépett a konfliktus. Miután az ügyvezető izraeli külügyminiszter antiszemitának nevezte a lengyeleket, Varsó lemondta részvételét a holnapra tervezett V4-Izrael csúcson, majd ma délelőtt az egész találkozót törölték.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?