Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó nem sűrűn mond ilyeneket

2018. május 22., 14:10

A miniszter ezúttal senkivel nem rúgná össze a port.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a magyar sajtó brüsszeli képviselőinek 2018. május 22-én. (MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád)
Szijjártó Péter Brüsszelben. (MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád)

Magyarországnak alapvető érdeke, hogy a világszinten jelentkező kereskedelmi viták semmilyen módon se torkolljanak kereskedelmi háborúba, hanem minél hamarabb megegyezésekkel záródjanak le - mondta Szijjártó Péter Brüsszelben, az európai uniós tagállamok külügyminisztereinek, illetve kereskedelmi és fejlesztési ügyekkel foglalkozó képviselőinek ülése után.

Sokat számít

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország exportjának és GDP-jének aránya a 90 százalékot közelíti, tavaly 100 milliárd euró fölé emelkedett a magyar export, valamint az egy főre jutó külföldi tőke mennyisége meghaladja a 8500 eurót. Ezért Magyarországnak rendkívüli jelentősége van azoknak a kereskedelmi feszültségeknek, amelyek az elmúlt időszakban a világkereskedelem nagy szereplői között kialakultak.

Hirdetés

Minden olyan intézkedés, amely akadályt jelent a globális szabad kereskedelem útjában, az Magyarországnak előnytelen.

Valami egészen óriási dolgon kezdett dolgozni Amerika és Kína

Széleskörű kereskedelmi megállapodáson dolgozik Kína és az Egyesült Államok, hogy elkerüljék a kereskedelmi háborút. Gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem árultak el egyelőre a felek, inkább csak a tűzoltás megy. A Privátbankár.hu elemzése >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Miből vásárolgatnak ennyit a magyarok? Honnan az óriási hiány?

Miből vásárolgatnak ennyit a magyarok? Honnan az óriási hiány?

A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank idei utolsó kamatmeghatározó ülése lesz - a jegybank most nincs nehéz helyzetben, papírforma-döntés várható. Emellett kiskereskedelmi, kereseti statisztikák jelennek meg. Azt is megtudjuk, mi áll a rekordközelbe emelkedett államháztartási hiány hátterében.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?