Hirdetés
Hirdetés

Tényleg, miért nem repülővel jönnek a menekültek? Itt a válasz

2015. július 14., 20:01

Nap mint nap érkeznek menekültek Magyarországra, gyakran 1000 kilométeres távokat is megtesznek csak azért, hogy egy élhetőbb országban telepedjenek meg. A migráció az Európai Unió egyik legsúlyosabb válsága, amelyet nem lesz könnyű megoldani, egyrészt azért sem, mert túl sok a tévhit a fejekben. Néhány alapvető kérdésre kerestük a választ, hogy tisztán lássuk a helyzetet.

Mórahalomnál hétfőn elkezdték építeni a határvédő kerítést, amely a menekültek belépését akadályozza meg. Néhány nappal ez előtt a Betyársereg a Keletiben tartott demonstrációt és Ásotthalmon próbáltak kerítést építeni.

Szerencsére mások a Nyugatinál osztanak szinte minden nap élelmet a nagyszámú menekülteknek segélyszervezeteken keresztül, a szegedi pályaudvaron szintén ez a helyzet. Az ország kettészakadt a menekültügy mentén, a kormány pedig ebben a helyzetben önti az olajat a tűzre: szerintük az ideérkező emberek akár repülőgépen, első osztályon utazva is kérhetnének menedékjogot.

A Magyar Helsinki Bizottság társelnökével, dr. Pardavi Mártával a menekültekkel kapcsolatos alapkérdéseket feszegetjük a Napi Kommentárban, nehogy valaki tényleg azt higgye, hogy akár repülőre is ülhetnének a több ezer kilométeren át az életükért gyalogló bevándorlók.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?