Hirdetés
Hirdetés

Titkolják, mire költötte a kormányzat a chipsadót

2018. július 09., 07:25

A befolyt összeg harmadával tudtak csak elszámolni.

A Népszava cikke szerint egy év alatt 33 milliárdot szedtek be, de tételesen alig tíz millióval tudtak elszámolni. Lukács László jobbikos országgyűlési képviselő írásban kérdezte Kásler Miklós humán minisztert arról, hogy „milyen népegészségügyi programokra fordította a kormány a népegészségügyi termékadóból származó bevételt?”

A válaszból azonban tételes elszámolás helyett csak annyi derül ki, hogy a befolyt pénzek jelentős mértékben járultak hozzá az egészségügyi ágazatban dolgozók bérfejlesztéséhez.

Hirdetés

Béremelésre ment

A válaszból azonban tételes elszámolás helyett csak annyi derül ki, hogy a befolyt pénzek jelentős mértékben járultak hozzá az egészségügyi ágazatban dolgozók bérfejlesztéséhez.

Rétvári Bence államtitkár az írásbeli kérdésre közölte: az élelmiszeripari szereplők az adó általuk befizetett összegének maximum 10 százalékát levonhatják az adójukból és ezt az egészségmegőrző programokra fordíthatják önállóan, vagy csatlakozhatnak a népegészségüggyel foglalkozó állami hivatalok programjaihoz.

Megtalálták a legjobb konyhás nénit

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2,5 millió forintból Iskolabüfé fesztivált szervezett, újabb 2,3 millió forintból a Merőkanál kampány részeként megkeresték az ország legjobb konyhás nénijét.

Tavaly a cégeknek összesen 840 millió forint adókedvezményt írtak jóvá programok szervezéséhez kapcsolódóan, arról azonban nem esik szó a kormányzati válaszban, hogy ezek pontosan mik voltak - írja a Népszava.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Letarolta a magyar internetet a lakástakarék - valaki előre tudta, mi lesz?

Letarolta a magyar internetet a lakástakarék  - valaki előre tudta, mi lesz?

A Google keresési trendjei alapján október 15-én gyakorlatilag teljesen letarolta a magyar internetet a lakáskassza kinyírása. Az intézkedést rohamtempóban vitte végig a kormány, a hivatalos indoklás mellett megy a találgatás a valódi okokról - október 16-án például máris a top 3 keresés közé került a lakáslottó. Akik már szeptemberben a megszűnésre kerestek rá, vajon honnan tudták, mi várható?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?