Chipsadó
Vásárló Újra a régi áremelős trükk a boltokban – mennyibe kerül a nagybevásárlás? 
Gáspár András | 2018. július 9. 12:30
Viszonylag szűk sávban mozognak az árak 2018-ban a magyarországi hipermarketekben: az előző havi áremelkedés után most kicsit olcsóbban tölthettük meg a kosarunkat a boltokban, bár tavalyhoz képest természetesen továbbra is magasabbak az élelmiszerárak. A chipsadót csak jövőre emelik, de máris sokat drágult a ropogtatnivaló - ráadásul egy kis trükkel.
Makro / Külgazdaság Titkolják, mire költötte a kormányzat a chipsadót  
Privátbankár.hu | 2018. július 9. 07:25
A befolyt összeg harmadával tudtak csak elszámolni.
Vásárló Még jobban megadóztatni az élelmiszereket? Nem tapsolnak a KDNP ötletének 
Privátbankár.hu | 2015. március 23. 11:17
Így is óriási az élelmiszerek adóterhe, az Agrárkamara szerint nem kellene ezt tovább fokozni.
Vásárló Így ropogtatunk mi: tények és meglepetések a magyarokról és a nassolásról 
Privátbankár.hu | 2015. január 2. 17:30
Mennyire zavar minket a mesterséges adalék? Mitől félnek a fogyasztók, ha a snackekről van szó? Az édeset vagy a sósat szeretjük jobban? Mit nassolnak legszívesebben a magyarok? Sikerült megállítani a chipsadó miatti zuhanást a piacon? Többet vagy kevesebbet ropogtatunk, mint a többi európai?
Makro / Külgazdaság Több pénz, béremelés, chipsadó - mi lesz jövőre az egészségügyben?  
Privátbankár.hu | 2014. november 2. 13:18
A jövő évi költségvetési javaslat szerint egészségügyre 2015-ben 1276,152 milliárd forint jut, 6,5 százalékkal több, mint idén.
Vásárló Elő a mérleggel: hány kilót fogytunk a chipsadótól? Most megnézik  
Privátbankár.hu | 2014. október 14. 08:18
Öt év után idén újra felmérik a felnőtt lakosság tápláltsági állapotát, a vizsgálatban több mint háromezer felnőttet keresnek meg az ország 122 településén.
Vásárló Cukorka, chips, citromos sör: minek nem tudnak ellenállni a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2014. március 3. 07:48
Több mint 44 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe az egészségre károsnak ítélt élelmiszerek gyártói a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetése óta.
Adó Luxusadó nem, chipsadó a szörpökre igen - így adózunk jövőre 
Privátbankár.hu | 2013. október 19. 09:10
A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek a jövő évi adótörvényekről szóló javaslatát, amely szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást, és megtartanák a bankadót.
Vásárló Családi vállalatok látták kárát a chipsadónak 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 12. 12:53
Ráadásul az emberek nem táplálkoznak egészségesebben, az adó bevezetése óta mindössze 0,14 százalékkal fogy kevesebb ropi, mogyoró és chips.
Vásárló A chipsadótól nem lettünk egészségesebbek 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 16:50
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége szerint nem változott a magyarok só- és cukorfogyasztása a chipsadó hatására, viszont az érintett cégek vesztesége megugrott.
Vásárló Drágulni fog a sör 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 07:45
A magyarországi sörpiac a megnövekedett költségek és adóterhek miatt nem tudja elkerülni az áremelést - nyilatkozta Dele Ajayi, a Heineken Hungária vezérigazgatója a Világgazdaság szerdai számában.
Adó A tévénézés segíti a költségvetést: szurkolás közben hízik a chipsadó 
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 08:48
A korábbi becslésekhez képest kisebb lehet az elmaradás az idei tervhez viszonyítva a chipsadóban, a labdarúgó Eb és a nyár ugyanis szépen hizlalja a bevételeket, az olimpia pedig csak most kezdődik. Továbbra sem kizárt, hogy a chipsadót
KKV Megsínylette a chipsadót a Chio árbevétele 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 13:40
Tavaly 5 százalékkal csökkent a Chio árbevétele az előző évhez képest. A társaság ügyvezető igazgatója szerint a csökkenés oka a tavaly szeptemberben bevezetett népegészségügyi termékadó, más néven chipadó, melyből az államnak 3,3 milliárd forintos bevétele származott.
Vásárló Őzcomb mellett okostelefonok és burgonyachipsek is lesznek a fogyasztói kosárban 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 09:39
Több, a népegészségügyi termékadó által érintett élelmiszer is bekerült a KSH fogyasztói árszínvonal számításához használt idei kosarába, a hivatal bevette többek közt az ízesített söröket, a burgonyachipseket, és az alkoholos üdítők egy részét az őzcomb, a Big Mac és a szekrénysor mellé.
Adó Baleseti- és pornóadó: így adózunk idén 
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 09:00
Az elsejétől életbe lépett adótörvények értelmében az áfa 2 százalékponttal emelkedik, 37 százalékra nő az eva adókulcsa, szűkebb környezetben is árulható a saját főzésű pálinka, a Túró Rudi kikerült a chips-adóból, nőtt a bioetanol adója, és bevezették a "pornó adót".
Makro / Külgazdaság Még idén 4,5 milliárdot forgat vissza az egészségügybe a kormány 
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 16:03
Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyre, miután az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege. Mindezek mellett még az idén a chipsadóból befolyt összeget, 3,4 milliárd forintot kapnak az egészségügy frontvonalában dolgozók.
Adó Átszabta a reklámpiacot a chipsadó 
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 13:37
Átrendezte az érintett termékek reklámpiacát a szeptemberben bevezetett népegészségügyi termékadó, ismertebb nevén a chipsadó. Az egészségtelen termékeket reklámozó spotok száma jelentősen visszaesett őszre. Korábban főleg a gyerekeket célozták meg a reklámokkal. A Médiatanács vizsgálta a jelenséget.
Vásárló A kormány lecsapott az olcsó lekvárra, megmenekült a túró rudi 
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 10:55
A Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a jövőben magasabb lesz az alacsony gyümölcstartalmú lekvárutánzatok, szörpök és sűrítmények adója. A bodza- és hársfa szörpökre nem vonatkozik a szigorítás; a túró rudi adómentes lesz.
Vásárló Jövőre 300 milliárd forintból újul meg az egészségügy 
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 12:04
Jövőre mintegy 300 milliárdos forrást biztosít a kormány az egészségügyi intézmények újjáépítésére, míg az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének javítására 40 milliárd forintot fognak fordítani.
Adó Szorosabb felügyelet cégek körül - törvénygyártás a T. Házban  
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 18:06
A végszavazás előtt álló törvényjavaslatok szerint a cégek bejegyzése is szigorodhat valamint az adóhatóság akár egy évre is "fokozott" felügyelet alá veheti a vállalkozásokat. A pályakezdők támogatása is változik, a T- Házban ma este még megmenthetik a Túró Rudit a chipsadótól.
Adó A vártnál kevesebb pénz folyik be a chipsadóból 
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 14:27
A népegészségügyi termékadóból az ez évre tervezett hárommilliárd forintból legalább 2,4 milliárd befolyik, az összeget teljes egészében az egészségügyi dolgozók pótlékaira fordítják – közölte az egészségügyi államtitkár csütörtökön egy budapesti konferencián.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG