Hirdetés
Hirdetés

Trump kiakadt – nagy baj lehet a botrányos kijelentésekből?

2018. március 19., 08:12

Furcsa dolgokat írt a Twitteren az elnök, jó nagy felháborodás lett belőle.

EPA/MICHAEL REYNOLD
EPA/MICHAEL REYNOLD

A Fehér Ház ügyvédje, Ty Cobb szerint Donald Trump elnöknek nem áll szándékában eltávolíttatni Robert Muellert, a 2016-os amerikai választási folyamatba történt vélt orosz beavatkozás vizsgálatának irányítóját. Erről a témáról itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Egy botrányos üzenetlánc

Ty Cobb vasárnap este közleményt juttatott el az amerikai sajtó fehér házi tudósítóihoz, hogy eloszlassa a Trump elnök aznapi Twitter-bejegyzései nyomán keletkezett aggodalmakat, miszerint az elnök Mueller közelgő lemondatására törekedne.

Cobb úgy fogalmazott, hogy a médiában megjelent találgatásokra válaszul a Fehér Ház ismét megerősíti, hogy az elnök nem fontolgatja és nem is vitatja meg senkivel Robert Mueller különleges tanácsadó elbocsátását.

Hirdetés

Aki ártatlan, viselkedjen úgy!

Az elnök támadta a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottságot, azt állítva, hogy a bizottság elfogult. Vitatta a bizottság összetételét is, amely csakis demokrata párti emberekből áll, és vannak köztük Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölt kampányának támogatói is.

Trump álláspontjával republikánus politikusok egy része sem értett egyet és vasárnap televíziós interjúkban felhívták erre az elnök figyelmét.

Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor például egy televíziós interjúban azt állította: Mueller esetleges elbocsátása Trump elnöksége végének a kezdete lenne, mert jogállam vagyunk.

John McCain arizonai republikánus szenátor szintén a Twitteren dicsérte Muellert, akiről azt írta, hogy tisztességgel és feddhetetlenül szolgálja országunkat.

Trey Gowdy, dél-karolinai republikánus képviselő pedig egyszerűen leszögezte: aki ártatlan, annak úgy is kell viselkednie. Ha semmi rosszat nem tettél, akkor ki kell állnod amellett, hogy a vizsgálat a lehető legmélyrehatóbb legyen.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?