Hirdetés
Hirdetés

Újabb mérgezés Angliában - mégsem az oroszok a hunyók?

2018. július 04., 16:10

Négy hónappal a volt orosz titkosügynök és lánya megmérgezése után a tetthelytől nem messze egy férfit és egy nőt találtak kritikus állapotban, először kábítószer túladagolásra, majd mérgezésre utaló jelekkel. Vajon véletlenről van szó, vagy kiderül, hogy mégsem az orosz állam volt a hunyó, hanem valaki a környéken randalírozik idegméreggel?

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Rendőrök egy vizsgálat alá vont lakóépületnél a délnyugat-angliai Amesburyben 2018. július 4-én. (MTI/AP/Matt
Rendőrök egy vizsgálat alá vont lakóépületnél a délnyugat-angliai Amesburyben 2018. július 4-én. (MTI/AP/Matt

Félmunka

Nagy felzúdulást keltett március elején Szergej Szkripal és lánya, Júlia megmérgezési kísérlete, amely a Novicsok nevű idegméreggel történt Salisbury városában. Az már eleve különös volt, hogy a mérgezés nem lett halálos, noha az őket kezelő orvosok maguk sem adtak sok esélyt a túlélésre. Anglia az orosz kormányt vádolta, noha nem voltak bizonyítékok, az pedig kifejezetten ellene szól a vádnak, hogy az áldozatok túlélték a merényletet. Egy állami merénylő nem ilyen pancser, ha tényleg ők lettek volna, nem végeznek félmunkát.

Vészhelyzet

A brit-orosz kapcsolatok mindenesetre mélypontra kerültek, de most minden megváltozhat azt követően, hogy szombaton egy 40-es éveiben lévő férfit és nőt találtak Amesburyben, Salisburytől mindössze 13 kilométerre meglehetősen rossz állapotban. Úgy tűnt, hogy túltolták a kábítószerezést, így kórházba szállították őket, de miután nem lettek jobban, komolyabban vizsgálni kezdték őket, és ma bejelentették, hogy mérgezésre utaló jeleket találtak.

Hirdetés

A helyet, ahol megtalálták őket, kordonokkal zárták el, és megvizsgálták azokat a helyeket is, ahol korábban jártak, hogy nem jelentenek-e veszélyt másokra, de a CNBC szerint az illetékes egészségügyi szakértők szerint nincs érdemi kockázat, nem találtak a helyszíneken méregre utaló jeleket.

Minden borulhat

A kérdés akkor fog izgalmassá válni, ha kiderül, hogy valóban mérgezésről van szó, ráadásul hasonlóról, mint a négy hónappal ezelőtti. Ebben az esetben tovább gyengülni az amúgy sem szilárd alapokon álló vád, miszerint Oroszország volt a tettes állami szinten, hisz egyrészt még egyszer ugyanazt feltehetően nem csinálják meg, másrészt növekszik annak az esélye, hogy valaki a környéken bontogatja szárnyait a birtokába jutott méreggel.

Mindez azonban csak a további vizsgálatok után fog kiderülni, hisz még az sem zárható ki, hogy tényleg úgy beszívott a két áldozat, esetleg valamilyen új szintetikus anyagtól, hogy akár bele is halnak, ilyen eset volt már bőven Angliában. A mostani eset mindössze egy hónappal azután történt, hogy az Anglia és Wales minden részből összesereglett rendőrségi szakértők befejezték az előző vizsgálatot, és hazatérhettek.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?