Hirdetés
Hirdetés

Valaki Lázár mellé állt

2018. március 08., 14:21

Sebastian Kurz másokkal szemben nem ítélte el Lázár János bécsi videóját.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Az osztrák kancellár kimérten reagált arra a videófelvételre, amit Lázár János bécsi útján szerzett tapasztalatairól tett közzé Facebook oldalára. A videó Ausztriában nagy visszhangot váltott ki, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyebek mellett arról beszélt hogy Bécs Favoriten városrészében, ahol 20 évvel ezelőtt még nem voltak bevándorlók, az eredeti osztrák lakosságból már csak nyugdíjasok maradtak.

Mint mondta, meg akarta kérdezni néhány bevándorlótól, hogyan érzik magukat Bécsben, de nem tudtak válaszolni, mert nem beszéltek németül. Szólt a kerületben uralkodó állapotokról, a piszokról, rendetlenségről és arról is, hogy sok bécsi iskolában már nincsenek fehér gyermekek, csak muzulmánok és közel-keletiek. A Facebook először eltávolította a felvételt, később azonban – az anyag hírértékére hivatkozva – újra visszahelyezte.

Hirdetés

Sebastian Kurz több más osztrák politikustól eltérően nem háborodott fel a videófilmen. A kancellár elmondta: fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló egymás mellett élés, de világos, hogy imitt-amott problémák vannak, amelyekről beszélnünk kell.

A bécsi városi tanács ellenzéki, szociáldemokrata gazdasági tanácsosa ezzel szemben élesen bírálta, hogy szülővárosát így mutatják be. A kormánykoalícióhoz tartozó szabadságpárti Dominik Nepp alpolgármester viszont aránytalannak és a két szomszéd ország közötti baráti kapcsolatok fényében nem éppen udvariasnak minősítette a videofelvételt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Theresa May brit miniszterelnök Salzburgban ismét az EU-vezetők elé tárta pár hónapja kidolgozott megállapodási tervét, de arra az Európai Tanács vezetője nemet mondott. Európa nem engedhet elveiből, úgy tűnik, megismétlődik a játék, hogy ki rántja félre a kormányt, mint 2015-ben a görögökkel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?