2p

A legforróbb, legaktuálisabb téma az üzleti életben!
Fenntarthatóság 2024 – ESG: a szabályozási kihívástól az üzleti lehetőségig

Jöjjön el és hallgassa meg a legjobb szakértőket,
ismerje meg a vállalatok és a pénzügyi szektor legjobb gyakorlatait!

2024. október 1. Budapest

Részletek és jelentkezés

Jövő héten nyújthatják be azt a javaslatot, amely szerint jövőre 2 alkalommal 150 ezer forintig ingyenes lesz a készpénz felvétel.

Miután befejeződtek a Fidesz és a Nemzetgazdasági Minisztérium közötti egyeztetések, várhatóan a jövő héten nyújtják be a kormánypártok - egyéni képviselői indítvány formájában - azt a törvénymódosító javaslatot, amely a tervek szerint január elsejétől havi két alkalommal ingyen készpénzfelvételt tesz lehetővé 150 ezer forintig - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a Fidesz egyik, meg nem nevezett vezető politikusára hivatkozva.

A javaslat minden számlacsomagra kiterjedne, így a bankok nem korlátozhatnák az ingyenes pénzfelvétel lehetőségét egyes, általuk meghatározott csomagokra. A díjmentes készpénzfelvétel és kártyás vásárlás bevezetésével ismét ingyen lehet hozzájutni a munkabérhez. Ez a lehetőség a német bankrendszerben – uniós direktívára hivatkozva – jelenleg is működik.

Szükség esetén az elmúlt napokban a jegybank alá rendelt Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hatékony fogyasztóvédelmi intézkedésekre lesz képes – felelt az elnökségi tag a lap azon felvetésére, hogy mi történik akkor, ha a pénzintézetek más tranzakciók díjaiban próbálják visszaszerezni az ügyfelektől az ingyenessé váló készpénzfelvételek miatt kieső bevételüket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor A támogatott konstrukciók tartják szinten a kisvállalkozói hitelpiacot
Gergely Péter | 2024. szeptember 28. 18:39
Miközben a teljes vállalati hitelportfólió több mint 6 százalékkal növekedett a június végéig számolt egy év alatt, addig a kis- és középvállalkozói állománynál csak stagnálásra futotta. Az pedig, hogy egyáltalán sikerült szinten tartani az állományt, egyértelműen a Széchenyi Kártya Programnak köszönhető: a támogatott konstrukciókkal ugyanis a piaci forinthitelek nem tudnak versenyezni, így az új kihelyezések döntő többségét az előbbiek adják.
Pénzügyi szektor Leminősítette Izraelt a Moody's a háború miatt
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 28. 09:48
Megvonta Izraeltől az elsőrendű „A” államadós-osztályzatot a Moody's Ratings, írja az MTI.
Pénzügyi szektor A magas banki profit nyomában
Oszlay András | 2024. szeptember 27. 15:16
Miért tudott a magyar bankszektor egy recessziós évben kimagasló profitot elérni? Különlegesen jó üzleti döntések vagy inkább egyedi külső körülmények állnak az elmúlt másfél év kimagasló eredményessége mögött?       
Pénzügyi szektor Magyar-kínai banki együttműködés
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 26. 17:03
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az MBH Bank és a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepe.
Pénzügyi szektor Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 24. 17:39
Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank. A hitelintézet kedden tartott zöld jelzáloglevél aukcióján az eredetileg meghirdetett 6 milliárd forintot több mint kétszeresen meghaladó érdeklődés mutatkozott, amelyből az MBH Csoport tagja végül csaknem 8,6 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. A bevételből kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza a bank.
Pénzügyi szektor Varga Mihály sem tudja majd csettintésre csökkenteni a kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 16. 15:01
A jegybank elvileg nem úgy működik, hogy a kormány kiadja a megrendelést, a Magyar Nemzeti Bank pedig szó nélkül teljesíti. Erről a témáról is beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Pénzügyi szektor Nem tartották be, amit az MNB kért, röpült a bírság az MBH Banknak
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 12. 09:54
Elmulasztották a korábbi határozatokban előírt intézkedési kötelezettségeket.
Pénzügyi szektor Az MNB visszavonta egy faktorcég és egy ingatlanlízing-társaság engedélyét is
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 11. 11:26
A vállalkozás kevés szabálynak felelt meg.
Pénzügyi szektor Ma is bármi megtörténhet a forinttal, elér egy határt?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 11. 07:18
Közel a 400-as határ.
Pénzügyi szektor Tudni szeretné, hogy mire is jó a biztonsági audit?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 10. 11:22
A Smart Insurance Broker kiváló minőségű auditokat biztosít, amelyek átláthatóságot és olyan betekintést nyújtanak, amelyben egy család tagjai, tulajdonostársok és egyéb kijelölt személyek megbízhatnak. A cég elkötelezett amellett, hogy kivételes szolgáltatást és konstruktív ajánlásokat nyújtson az élet- és vagyonbiztosítási szolgáltatásainak javítása érdekében. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG