Munkabér
Makro / Külgazdaság Joe Biden és Orbán Viktor közös gondja: százezrek hiányoznak az építőiparból 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 13. 05:47
A magas árakat ugyan sikerült megfékezni, de legalább félmillió ember hiányzik az amerikai építőiparból. A következő 2-3 évben hatalmas infrastrukturális beruházások indulnak és a lakáspiac is tovább pöröghet, mindez további béremelésekhez vezet, amit árnövelés követ. A sok terhet a cégek jelentős része már nagyon nehezen tudja kigazdálkodni.
Vállalat Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön 
Privátbankár.hu | 2021. május 14. 09:54
A koronavírus-járvány világszerte több mint egy éve jelen van az életünkben, valódi hatásai szinte felmérhetetlenek. Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók nehéz pénzügyi helyzetbe kerülhetnek. Ilyenkor a munkáltatónak mérlegre kell tenni saját anyagi lehetőségeit és a megbecsült munkavállalók megtartásának fontosságát, értékét. A munkavállalóknak pedig fontos biztonsági szempont lehet, hogy nem egy bank felé ’adósodnak’ el, hanem a saját munkáltatójuk felé és hogy saját tisztességes munkavégzésük garancia lehet a gyors és átmeneti anyagi segítség szabályszerű visszatérítésére. Dr. Sebők Róbert, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda ügyvédjelölt munkatársa szakcikkében a munkabérelőleget és a munkáltatói kölcsönt, mint két lehetséges juttatási formát ismerteti.
Makro / Külgazdaság Egyre lassabban növekszik a fizikai munkások bére 
MTI | 2021. február 4. 08:09
A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1322 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, 9,9 százalékkalmagasabb az egy évvel korábbi 1203 forintnál - derül ki a Trenkwalder és a BDO Magyarország közös közleményéből. A növekedés üteme azonban 2019 óta csökken.
Karrier Kiderült, mivel foglalkoznak a leggazdagabb és a legszegényebb magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 07:42
Ha nem akarsz éhen halni, ne legyél díszletépítő.
Karrier Akkor is kapok fizetést, ha áll a munka? 
Privátbankár.hu | 2017. április 20. 16:02
Felmerül a kérdés, hogy olyan esetekben, amikor a munkavállaló a munkáltató által előírt helyen és időben, azonban a munkáltató a működési körében felmerült okból nem tud részére munkát adni, akkor erre az időre jár-e a munkavállaló részére munkabére?
Karrier Kiakadt a szakszervezet – óriás egyenlőtlenségek vannak a közmunkások közt is 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 13:31
A megváltozott munkaképességűeknek akarnak kiharcolni tisztességes körülményeket.
Karrier Pénzre váltanánk legtöbben utazásra fordított munkaidőt 
Privátbankár.hu | 2015. december 8. 15:02
A munkavállalók többsége örülne, ha az utazás a munkaidőbe épülne. Van, aki a munkaidejéből csípne le így, de a legtöbben kifizetésként látnánk viszont az így eltelt időt.
Karrier Drága a munkaerő, kevés a bér - hol a legjobb dolgozni? 
Privátbankár.hu | 2015. március 30. 18:41
Magyarországon átlagosan 7,3 eurót kell fizetni egy órányi munkáért, ebből a nem bérjellegű költség 23,2 százalék. Dániában jobb a helyzet: ott fizetnek a legtöbbet, és az összegnek csak 13,1 százaléka nem bérköltség.
Személyes pénzügyek Megdöbbentő különbség: ennyivel kevesebb nyugdíjra számíthatnak a nők 
Privátbankár.hu | 2014. március 9. 12:04
A nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak - derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből.
Karrier Ma kiderül, mennyit vittünk haza tavaly 
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 07:27
A keresetek tavaly decemberi és egész éves alakulását teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Karrier Egy átlag magyar 149 ezerből gazdálkodik 
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 09:28
A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 3,6, a nettó átlagkeresetek 5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.
Pénzügyi szektor Tényleg ingyen vehetünk ki pénzt, és az unió sem kaszálja el? 
Privátbankár.hu | 2013. október 3. 07:36
Jövő héten nyújthatják be azt a javaslatot, amely szerint jövőre 2 alkalommal 150 ezer forintig ingyenes lesz a készpénz felvétel.
Karrier Ennyivel több pénzt vihetünk haza idén: már többet is vásárolhatunk 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 09:00
A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 3,2, a nettó átlagkeresetek 4,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.
Karrier A fizetéssel és a munkaidővel is trükköznek a munkaadók 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 20:02
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) 10 589 munkáltatót ellenőrzött az idei első félévben és a felügyelők a munkaadók 61 százalékánál találtak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot; ezek csaknem 40 ezer munkavállalót érintettek. A szabálytalanságok közül a legtöbb munkavállalót a munkabérrel kapcsolatos jogsértések érintették, de gyakori volt a munkaidő szabályainak megsértése is.
Adó Rendes adófizető állampolgárok: százan összehoztak 73 milliárdot 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 13. 17:45
Jóval kevesebbet kerestek a legnagyobb adófizetők tavaly, mint egy évvel korábban - azért munkával így is össze lehetett szedni 760 milliót, osztalékból pedig akár 5 milliárd is összejöhetett.
Karrier Ez már tényleg jó hír: többet keresünk és többet is költhetünk, mint egy éve 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 22. 09:49
A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.
Adó Órabérben dolgozik? Így változhat a fizetése 
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 11:00
Ismét változik a munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba.
Karrier Kevés a zsebpénz a nyárra? Így vállalhatsz munkát 
Privátbankár.hu | 2013. június 21. 12:15
Itt a nyári szünet, indulnak a szezonális diákmunkák. A rutinosabbak már biztosan tudják, hol fognak dolgozni a következő hetekben, de szerencsére azok sincsenek elkésve, akik még csak most kezdenek el keresgélni. Melyek a legnépszerűbb állások, merre érdemes nézelődni, mennyit lehet keresni, milyen buktatókra kell felkészülni?
Karrier Ma kiderül, mennyivel kerestünk többet idén 
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 07:15
A keresetek január-februári alakulásáról közöl ma adatokat a Központi Statisztikai Hivatal.
Karrier Ezek a legmenőbb munkahelyek és munkakörök 
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 11:27
Az Aon Hewitt és az AIESEC közös kutatásból kiderült, hogy az országban melyek a legvonzóbb cégek munkavállalói szempontból, a felmérés a szakmánkénti fizetési elvárásokat is vizsgálta, emellett arra is rámutat, hogy a fiatalok a valósnál általában magasabb fizetést várnak el.
Karrier Így kapják a klebersberges tanárok a fizetésüket 
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 10:36
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) intézményeiben minden hónap ötödikéig kapják meg a pedagógusok a fizetésüket, a törvényileg előírt tizedikei határidőn belül - közölte a központ.
Adó Jön az első 2013-as fizetés: ki nyer és ki veszít az új adószabályokon? 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:06
Hamarosan kézhez kapják a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme?
Karrier Már megint a pestiek jártak jól  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 11. 13:02
Budapesten volt a legmagasabb a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi nettó átlagkeresete tavaly mind a szellemi, mind a fizikai foglalkozásúak körében - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal megyei és régiós statisztikai évkönyvéből.
Karrier Havi kétszáz fixszel a pályakezdő ritkán viccel 
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 15:34
A diplomás kezdő munkavállalók bére bruttó 240 és 260 ezer forint között van, de csak ott, ahol a cégek külön figyelmet fordítanak külön a pályakezdők bérezésére; ilyenből pedig kevés van – derül ki a Hay Group 2012-es jövedelemszint-felméréséből. A cégek mindössze 7,5% állítja, külön bérpolitikát alkalmazna erre a csoportra. A mérnökök és az informatikusok kapják a legtöbb kezdő fizetést.
Karrier Munkajogi változások: itt az utolsó pillanat a felkészülésre 
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 11:53
Már csak két hete maradt a vállalkozásoknak arra, hogy felkészüljenek a Munka Törvénykönyvének július elsejétől életbe lépő új szabályaira. Érdemes időben felkészülni, az új szabályozás elemei ugyanis jelentősen megváltoztatják a munkaviszonyok kezelését. Fontos szem előtt tartani, hogy a törvény előírásai a már meglévő szerződésekre is vonatkoznak.
KKV A Malév dolgozóinak bruttó 8,2 milliárd forint jár 
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 14:08
A Malév számításai szerint 8,2 milliárd forintra van szükség a társaság munkavállalói bérkövetelésének és munkabérének rendezésére. Az, hogy a dolgozók követeléséből a társaság mennyit tud teljesíteni az a felszámolási eljáráskor derül majd ki, a Malév mindenesetre arra törekszik, hogy legnagyobb mértékben kerüljön kifizetésre a dolgozók követelése.
KKV Kevés pénz maradt a Malév-dolgozók bérére 
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 08:16
A Malév számláján egymilliárd forintnál kevesebb van, míg a munkavállalók követelése és munkabére kilencmilliárd forintot tesz ki. A bérgarancia-alapból 700-800 millió forint folyhat be, így ha a számlákon lévő teljes összeggel együtt kifizetik a munkavállalók követeléseit, akkor is csak a dolgozói járandóságok negyede teljesíthető.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG