Hirdetés
Hirdetés

Megtudtuk, ki lehet a Budapest Bank új vezére

Nagy László Nándor, 2015. június 15., 10:50

A Privátbankár.hu információi szerint Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója kerülhet a hamarosan állami kézbe kerülő Budapest bank élére. Nagy kérdés azonban, hogy mire szól majd a megbízása - mi lesz, ha a bankot összehozzák az MKB-vel, aminek Balog Ádám MNB-alelnök lehet a vezére? Frissítés: az MFB délután cáfolta értesülésünket.

Nagy Csaba, a Magyar Fejlesztési Bank jelenlegi vezérigazgatója az egyik fő várományosa a tervek szerint legkésőbb a nyár végére állami kézbe kerülő Budapest Bank vezérigazgatói székének – értesült a Privátbankár.hu.

Frissítés: délután az MFB cikkünkre reagálva közleményt adott ki, ebben azt írják, Nagy Csaba nem lesz a Budapest Bank vezérigazgatója >>

Hirdetés

Az MFB-nél jól megy az átalakítás

Nagy Csaba
Nagy Csaba

A szakember 2013. szeptembere óta irányítja a fejlesztési bankot, ezen időszak alatt került kijelölésre a bank új üzleti modelljét kijelölő stratégia, amelynek jegyében alaposan átalakul napjainkban az MFB-cégcsoport. Az átalakulás komolyabb hullámverések nélkül zajlik, noha az átalakítás az ilyenkor szoksásos elbocsátásokkal jár.

Meglehetősen komoly erény, hogy a Transparency International (TI) múlt héten publikált kutatása szerint az MFB egyik, amelyik két állami vállalat közül a maximális pontszámot érte el az átláthatósági mutatószámok szerint a törvénytisztelet-index vizsgálatban, s a bank az összesített listán is dobogós lett.

Mi lesz a dolga?

Nagy Csaba kinevezését támogathatja az a tény is, hogy az MFB-cégcsoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lett kijelölve a BB megvásárlására. Ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a vezérigazgatói poszt milyen tartalommal töltődik meg, hszen eddig a kormányzat még nem hozott nyilvánosságra konkrét terveket a BB és az MKB Bank belengetett összeolvadásával kapcsolatban.

Ennek kapcsán sokan emlékeztetnek arra, hogy a múlt héten a Figyelő arról írt, hogy az MNB alelnöke, Balog Ádám az esélyes jelölt az MKB élére. Márpedig egy fúzió esetén a két erős ember közül csak egynek marad hely. Az más helyzetet teremtene, ha Nagy Csaba csak az átalakulás menedzselésére kapná meg a kinevezését a BB élére (is).

Nagy Csaba 2000-től az OTP Értékpapír Zrt. vezérigazgatója volt, 2003-11 között az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgató-helyettese, közben 2009–2011-ben az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója is volt. 2011-től az MFB termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója volt, innen került a cég élére. Közben 2012. júliusa és 2013. áprilisa között az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Véget ért a nagy kísérlet Olaszországban

Véget ért a nagy kísérlet Olaszországban

Alig több mint egy évig húzta Európa első elitellenes-populista kormánya, az Öt Csillag és a Liga koalíciója. A két pártot a jelek szerint csak az establishment elutasítása kötötte össze, ami kevés volt a tartós kormányzáshoz. Most előrehozott választások jöhetnek – hacsak az Öt Csillag össze nem áll a régi politikai elit egyik jelképével, a Demokrata Párttal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?