Hirdetés
Hirdetés

Csattanós pofon Londonnak – ők sem várják meg a Brexit végét

2017. július 31., 10:39

Nem várják meg a végkimenetelt, Amszterdamba költözik a legnagyobb japán bank központja.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Financial Times cikke szerint a MUFG vezetése döntött úgy, hogy még a kilépési tárgyalások lezárulta előtt menti, ami menthető, és a befektetési banki tevékenységének új európai uniós központját London helyett Amszterdamban alakítja ki. A lap szerint a japán pénzintézeti csoport döntése rávilágít az éles versenyre, amely a kontinens pénzügyi központjai között folyik London pénzügyi szolgáltatói szerepének átvételéért, valamint arra is, hogy a világ legnagyobb bankjai úgy határoztak, nem várnak arra, hogy véget érjen a brit európai uniós tagság megszűnéséről szóló tárgyalásokat kísérő politikai bizonytalanság.

A Brexit ugyanis számos kérdést tartogat a bankoknak, például, hogy a bankok Londonban tevékenykedő érdekeltségei a brit EU-tagság megszűnése után is megtarthatják-e passporting-jogaikat, vagyis az európai piacokra szóló szolgáltatásnyújtási engedélyeiket. Az MUFG egyébként mintegy 2100 alkalmazottat foglalkoztat Londonban, az Amszterdamba költözés a munkahelyek jelentős részének Hollandiába telepítését is jelentené, bár a lap forrásai szerint egyelőre csak száz munkavállalóról lenne szó. A MUFG lehet amúgy az első olyan nagybank, akik Amszterdamot választják, a többi versenytárs Frankfurtba készül.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?