Bankok
Makro / Külgazdaság Jöhetnek a 15 perces lakáshitelek? - új javaslatcsomaggal állt elő a bankszövetség 
Privátbankár.hu | 2023. november 7. 10:57
Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke mutatta be a szövetség új digitális javaslatcsomagját a Portfolio Banking Technology konferenciáján.
Személyes pénzügyek Megálltak a bankok, így nem lesz boldog a kormány 
Privátbankár.hu | 2023. november 6. 08:46
Elmaradtak a hónap eleji kamatmódosítások, ennél több kéne a bankoktól, hogy teljesüljenek a kormányzati célok.
Személyes pénzügyek 330 milliárdot gombolnak le rólunk a bankok évente - pedig lehetne ez sokkal kevesebb is 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 10:56
Évente átlagosan közel 35 ezer forintba kerül egy bankszámla fenntartása egy lakossági ügyfélnek, pedig vannak ingyenesen elérhető bankszámlák is.
Makro / Külgazdaság Még jobban eladósodhatnak a magyarok év végére 
Privátbankár.hu | 2023. október 19. 10:30
Amíg a lakáshitelezésbe kamatplafonnal igyekeznek életet lehelni, addig személyi kölcsönt a magas kamatok ellenére is sokan vesznek fel, és vannak bankok, amelyeknél az adósságfék-szabályok engedte maximumot az ügyfelek fele kihasználja. A jegybank hamarosan már elkezdheti csökkenteni az alapkamatot is, ez pedig rakétát gyújthat be a személyi kölcsönök piacán, ahol az olcsóbbá váló hitelekből a növekvő bérekkel nagyobb összeget tudnak felvenni az ügyfelek - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Makro / Külgazdaság Nagy Mártonnak kedveskednek a bankok 
Privátbankár.hu | 2023. október 9. 13:27
Hétfőtől alkalmazzák az önkéntes kamatplafont a bankok, ami a lakáshitelek esetében azt jelenti, hogy legfeljebb 8,50 százalékos teljes hiteldíjmutatóval kínálhatják a kölcsönöket. Az átlag ügyfeleknek átlagos összegre kínált kölcsönök 8 és 8,5 százalékos THM körül sűrűsödtek össze. Van olyan bank, amelynek már az alapajánlata is hetessel kezdődik, de ilyen THM-eket jellemzően magas jövedelemre és hitelösszegre adnak a bankok - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.  
Pénzügyi szektor Erre vártak az ügyfelek: vagdossák a hitelkamatokat a bankok 
Privátbankár.hu | 2023. október 3. 08:05
Több nagybank csökkentette októbertől és az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat, mert ugyan a jegybank folytatta a kamatvágásait, de a hitelek árazását közvetlenebbül befolyásoló referenciakamatok közül akadt olyan, amelyik ismét emelkedni kezdett az utóbbi hetekben - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Személyes pénzügyek Mi lesz a magyarok bankszámláival? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 06:58
Egyre több magyar bankszámlás nem jön ki a hónap végéig a fizetéséből, 250 milliárd forint az ilyenkor kényszerűségből felhasznált folyószámlahitelek teljes összege.
Makro / Külgazdaság Aggódnak Matolcsy Györgyék az Orbán-kormány lépése miatt 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 12. 15:10
Sürgősen kezelni kell a helyzetet.
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést adott ki az MNB, túl sok pénzt vesznek ki a bankokból az emberek 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 11. 11:33
A jegybank arra kérte a bankokat, hogy kiemelten figyeljenek likviditási kockázataikra a recessziós hatások, illetve a bankbetéteket érintő potenciális elszívó hatások miatt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-t a frissen kiadott vezetői körleveléről pénteken.
Személyes pénzügyek Vége a nagy kamatversenynek? 
Gergely Péter | 2023. június 11. 05:58
A szocho kamatjövedelmekre történő kiterjesztése megadta a kegyelemdöfést az állampapíron kívüli kockázatmentes lakossági befektetésnek. Vagy mégsem, és most jön el a tartós befektetési számla (tbsz) aranykora? Hiszen arra nem terjed ki az új szocho adóelvonás. Bárhogy lesz is, a bankok a legmagasabb fokozatba kapcsolták a lekötöttbetét-kamataikat, hiszen aki most siet a betétlekötéssel, az még a futamidő végéig megússza a szochót. 
Benchmark Bod Péter Ákos: bankcsődök a tengeren túl és innen, mekkora a baj? 
Bod Péter Ákos | 2023. május 12. 05:31
Bod Péter Ákos aktuális cikkében a bankcsődök okait és következményeit, hatásait járja körül. Vajon mekkora a baj?
Részvény / Deviza / Áru Száguldanak a kriptovaluták, fordulóponthoz értek a gáztárolók 
Eidenpenz József | 2023. április 14. 12:08
Enyhén pozitív a hangulat ma is a részvénypiacokon, a BUX pedig behozza a lemaradást, amit tegnap begyűjtött. Az OTP és a Mol is nagyon szépen teljesít. A forint is szilárd, kissé gyengül a tegnapi esti állapothoz képest, de nagyjából ott van, mint tegnap délben. Amerikában elkezdtek telni a gáztárolók. Nagyot ugrott az ether ára, de a bitcoin is sok havi csúcson áll.
Pénzügyi szektor Eldőlt, mi lesz a csődbement nagybank sorsa 
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 09:22
A First Citizens Bank megvásárolja a Silicon Valley Bankot.
Makro / Külgazdaság Fellélegezhetnek a betétesek? Eldőlt a patinás nagybank sorsa  
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 06:57
A svájci UBS veszi át a pénzügyi nehézségekkel küzdő Credit Suisse-t.
Részvény / Deviza / Áru Scholz szerint a németeknek nincs mitől félnie a bankcsődök miatt 
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 16:55
Németországban senkinek sem kell aggódnia az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje miatt - jelentette ki Olaf Scholz kancellár kedden Berlinben.
Makro / Külgazdaság Fizethetnek a magyar bankok, mert telik nekik miből 
Privátbankár.hu | 2023. március 6. 18:01
Újabb 100 milliárd forint feletti terhet kaptak a nyakukba a magyarországi bankok, igaz a tavalyi nyereségükbe ez elvileg belefér. A helyzet azonban nem fekete és fehér, az ilyen döntések következményeit nem mindig sikerül előzetesen jól felmérni.
Részvény / Deviza / Áru 389 körül az euró, hogyan hat az MNB lépése az OTP-re? 
Eidenpenz József | 2023. január 25. 11:52
Marad a szigor, örül a forint – a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülése után határozott erősödésbe kezdett fizetőeszközünk, az euró tíz, a dollár húsz százalékkal van lejjebb a történelmi csúcsoknál. A részvénypiacok viszont egyre pirosabbak, Budapest még felülteljesítőnek számít.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke 
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Személyes pénzügyek Ezek most a legvonzóbb bankszámlacsomagok 
Privátbankár.hu | 2023. január 7. 10:54
A bankszámla ma már egy szükséges feltétel a pénzügyeink zavartalan rendezéséhez. Erről tudjuk kiegyenlíteni a számláinkat, erről vásárolhatunk az interneten meg a boltokban. Célszerű tehát a lehető legolcsóbban megúszni. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakportál szakértői konkrét forintokat érő tanácsokkal szolgálnak a bankszámlaválasztáshoz.
Személyes pénzügyek Kellemes meglepetést okoztak ügyfeleiknek a hazai bankok 
Privátbankár.hu | 2023. január 4. 08:53
Több mint egy évet kell visszalapozni a naptárban, hogy olyat lássunk, amit 2023 január elején: egyetlen nagybank sem hajtott végre számottevő általános kamatemelést sem a személyi kölcsöneinél, sem a lakáshiteleinél. A 2022-t jellemző folyamatos hiteldrágulás megállt, vissza azonban még nem fordultak a kamatok, csökkenésre csak néhány példa van - írja összefoglalójában a Bank360.hu.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor örülhet: két külföldi tulajdonú bank is eltűnt a süllyesztőben 
Csabai Károly | 2022. december 29. 05:49
A közismerten nem bankfan kormányfő jó egy évtizede mondta ki először, hogy túl sok a külföldi pénzintézet Magyarországon. Márpedig az idén ketten is kivonultak. Az egyikük kényszerűségből, a másik viszont üzleti megfontolásból. Rajtuk kívül még eggyel csökkent a hazai bankok száma, s már most biztos, hogy jövőre legalább még eggyel fog.
Makro / Külgazdaság Nincs megállás: minden bank drágította a hitelét 
Privátbankár.hu | 2022. október 19. 08:18
Mindenki mindenét emeli: októberben már nincs olyan nagybank, amelyik ne növelte volna a hitelei kamatát. A hó eleji hullámot újabb drágítások követték, amelyek ráadásul többnyire még csak az MNB korábbi kamatdöntésére reagáltak, a múlt heti forintmentő lépés sok esetben még ezután fog megjelenni a kölcsönök árában - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
Pénzügyi szektor Kiderült, mennyit vett ki a bankok zsebéből az Orbán-kormány 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 5. 12:59
Alapvetően az extraprofitadó, valamint a romló hitelportfóliókra elszámolt veszteségképzés miatt a bankszektor jóval kisebb nyereséget ért el az elmúlt egy évben, mint azt megelőzően.
Vállalat Megvan az engedély: bankot vásárolhat fel az Erste 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 2. 09:18
Az Erste Bank megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához. Már zajlanak a migrációs előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében zárul a Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával, amelynek köszönhetően az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A felek továbbra is zökkenőmentes átmenetet várnak, az ügyfelek minden lényeges információt közvetlenül kapnak meg. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank széles körű szolgáltatási kínálatához.
Makro / Külgazdaság Szabadságra ment a kamatemelés a bankoknál 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 26. 10:39
Augusztus második felében a bankok kamatmeghatározó testületei is kivették szabadságukat – fél éve nem volt példa arra, hogy két hét kamatemelés bejelentés nélkül teljen a lakáshitel piacon. Bár ősszel újraindulhat a kamatok emelkedése, a money.hu szakértői arra figyelmeztetnek, hogy egyre közelebb az a kamatszint, amikor komoly mértékben csökkenhet a kereslet a lakáshitelek iránt – ez visszafogja az árazási testületek ceruzáit.
Részvény / Deviza / Áru Putyin kifosztotta a Gazprom kisrészvényeseit 
Privátbankár.hu | 2022. július 24. 05:56
A Gazprom kisrészvényeseit leszavazták, a cég nem fizet osztalékot, az állam viszont elvitte a teljes nyereséget extraprofitadóban. De azokkal az orosz kisbefektetőkkel is jól kitoltak, akik nyugati vállalatok részvényeit merészelték megvásárolni. A Gazprom-fegyvert már 2014-ben is bevetették az oroszok.
Makro / Külgazdaság Bonbonon kívül még mi jár a banki hitelek mellé? 
Privátbankár.hu | 2022. június 10. 13:09
A bankok akciókkal igyekeznek fenntartani a személyi hitel keresletet az emelkedő hitelkamatok világában.
Pénzügyi szektor Ezért kaphattak körmöst a bankok Orbán Viktoréktól! Mutatjuk a 2021-es toplistákat 
Csabai Károly | 2022. június 1. 05:51
A 2021-ben még 28 tagot számláló hazai bankrendszer összesített mérlegfőösszege egy év alatt két-, az adózott eredménye azonban háromszámjeggyel nőtt – egészen pontosan több mint a kétszeresére. Utóbbi ismeretében már kézenfekvőnek tűnik, a kormányzat miért csapott le a különbözetre, s kötelezte a hitelintézeteket arra, összesen 300 milliárd forinttal járuljanak hozzá a két új alap, a rezsi- és s honvédelmi felöltéséhez. Idén is összeállítottuk banki toplistánkat.
Pénzügyi szektor Jajj az OTP-nek! Megsaccoltuk, mekkora extraprofit-adó sújthatja az egyes bankokat 
Csabai Károly | 2022. május 26. 18:33
Eszerint a Csányi Sándor által irányított hitelintézetnek a bankszektorra kivetett 250 milliárd forintos extraprofit-adónak több mint az egyharmadát kellene befizetnie.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mit ért Orbán Viktor extraprofiton a pénzügyi szektorban 
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 15:10
A bankoknál azt az összeget, amely a betéti és a hitelkamatok különbségéből adódik, a biztosítóknál pedig a megnövekedett biztosítási díjakat. Plusz 350 milliárd forintról van szó, ez rakódik rá a meglévő mintegy 400 milliárdos teherre.
Pénzügyi szektor Jelentősen csökkent az amerikai bankok nyeresége 
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 11:11
Az amerikai bankok profitja 22,2 százalékkal csökkent az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - áll az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) jelentésében.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból? 
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
Makro / Külgazdaság Újabb EU-lépések Oroszország és Belarusz ellen 
Privátbankár.hu | 2022. március 9. 11:50
A pénzügyi szektort és egyes technológiákat érintik.
Pénzügyi szektor Még egy horog az orosz bankoknak: se Visa, se Mastercard 
Privátbankár.hu | 2022. március 6. 06:55
A Visa és a Mastercard kártyakibocsájtók felfüggesztik oroszországi tevékenységüket az Ukrajnában zajló orosz hadművelet miatt - jelentette be szombat este a globális fizetési technológiákra szakosodott két társaság.
Makro / Külgazdaság Kizárnak hét orosz bankot a SWIFT-ből  
Privátbankár.hu | 2022. március 1. 21:03
A Bloomberg információi szerint ebben állapodtak meg az Európai Unió nagykövetei.
Makro / Külgazdaság Nem zárnak be az ukrán bankok, csökken a benzin áfája  
Mester Nándor | 2022. február 23. 14:47
Patrióta gazdaságvédelmi terv lépett életbe Ukrajnában. Az elnök a legbefolyásosabb nagyvállalkozók pénzügyi támogatását is kérte.
Személyes pénzügyek Leszoktak a bankba járásról a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. február 15. 17:49
Sokan régimódinak tartják a személyes ügyintézést. 
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít 
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Személyes pénzügyek Január a banki rezsicsökkentés hónapja 
Gergely Péter | 2022. január 8. 12:07
A bankok januárban kézbesítik ügyfeleik számára a bankszámlavezetéssel kapcsolatos előző évi összes felszámított díj kimutatását. Keresve sem találhatunk jobb alkalmat az évben a pénzügyi rezsicsökkentésre, azaz a bankköltségek idei lefaragására. Ezt azonban mindenkinek magának kell intéznie, a bankokat csak a díjkimutatás kézbesítésére kötelezi a jogszabály, többre nem.
Pénzügyi szektor A kamatstop jól belerondíthatott a bankok 2021-es évébe 
Csabai Károly | 2021. december 27. 06:07
Legalábbis erre lehet következtetni a lapunk körkérdésére még az Orbán-kormány újabb piactorzító, egyértelműen választási kampányfogásnak tekinthető intézkedése előtt adott évértékelő válaszaikból. Azok szerint ugyanis a nehézségek, mint a hitelmoratórium, az MNB-kamatemelések és a járványhullámok ellenére az OTP, a K&H, az Erste, valamint a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank egyesülését előkészítő Magyar Bankholding összességében sikeresként értékelte az idei évét.
Pénzügyi szektor Digitális bankfiókot nyitott egy nagybank itthon 
Privátbankár.hu | 2021. december 8. 14:07
A Raiffeisen Bank az Etele Plaza bevásárlóközpontban nyitotta meg új fiókját.
Makro / Külgazdaság Rosszul bánnak az ügyfelekkel a magyar bankok 
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 11:57
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden vizsgált bank esetében hiányosságokat tárt fel, ezért összesen 64,7 millió forint bírság kiszabásáról döntött. Tíz hitelintézet fizethet büntetést.
Pénzügyi szektor Drágulnak egyes lakáshitelek, de vajon mennyivel? 
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 17:13
A Magyar Nemzeti Bank folytatta és folytatja az alapkamat emelését, s ez a pénzpiaci kamatszintek gyorsuló emelkedését hozta magával. Ebben a helyzetben a bankok stratégiát váltottak: a korábbi szelektív emelés helyét az általános drágítás vette át a lakáshiteleknél. A versenyt most az mutatja, hogy 1-1 szegmensben fenntartják kedvező kamatajánlataikat a bankok. Ezeket megtalálni csak a hitelek összehasonlításával lehet.
Pénzügyi szektor Jobb évet várnak a cseh bankárok, mint gondolták 
MTI | 2021. augusztus 12. 17:12
Felfelé módosította gazdasági előrejelzését a cseh bankszövetség (CBA). A CBA új, most nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint az idén a cseh gazdaság 3,4 százalékos növekedést ér el, míg a májusi prognózisban csak 3,3 százalékkal számolt.
Pénzügyi szektor Derűre ború - itt a friss, 2020-as bankrangsorunk! 
Csabai Károly | 2021. június 4. 14:24
Kettős hatás érvényesült a hazai bankrendszerben tavaly. Míg a koronavírus-járvány miatt leült gazdaság ösztönzése érdekében rajtuk keresztül elérhetővé tett fiskális és monetáris pénzbőségnek köszönhetően jelentősen fokozták az aktivitásukat, addig egy másik állami Covid-intézkedés, a hitelmoratórium jócskán megnyirbálta az eredményeiket. Mindez a napokban közzétett 2020-as beszámolóikból immár számszerűen is visszaköszön. Hogy a különböző hatások – ahogy az lenni szokott – ezúttal is eltérően érintették az egyes bankokat, azt a lapcsoportunk által elkészített legfrissebb, 2020-as rangsor is tükrözi: érdekes átrendeződések következtek be 2019-hez képest.
Makro / Külgazdaság Még, hogy 5 másodperc? Az átutalások közel kétharmada 1 másodpercen belül célba ért 
Csabai Károly | 2021. március 2. 06:07
Ma napra pontosan egy éve, hogy a legfeljebb 10 millió forint értékben indított átutalásainknak azonnal el kell jutniuk A-ból B pontba, ami a gyakorlatban maximum 5 másodpercet jelent. Megnéztük, mennyire teljesültek e jogszabályban rögzített elvárások és hogy mit hozhat a jövő. Nem is gondolnánk, milyen hatalmas pénzmennyiség fordult meg egy év alatt az új rendszerben.
Személyes pénzügyek Elszámoló levelet kapnak a bankoktól a moratóriumosok 
MTI | 2021. január 27. 06:39
Mert a januártól érvényes, hat hónapra szóló hosszabbítás jogilag elkülönül az első moratóriumtól.
Makro / Külgazdaság Többe kerül majd Angliából hazautalni a béreket 
Csabai Károly | 2020. december 22. 18:34
Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni abban, hoz-e változást a banki átutalások díjában – és ha igen, milyet – 2021. január 1-jétől az a tény, miszerint az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból (EU). A tisztánlátást az is zavarja, hogy még most, tíz nappal az évzárás előtt sem tudjuk, lesz-e megállapodás a Brexit feltételeiről. Lapunk azért megpróbált rendet vágni, megkérdeztük a hazai nagybankokat, mire számíthatnak az ügyfeleik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG