Hirdetés
Hirdetés

Ha az országunk megbízhatóbb, akkor a bankjaink is - itt a bizonyíték

2017. november 20., 16:19

Javultak az ország adósbesorolásának kilátásai, ezért a bankok is megkapják a reményt a felminősítésre.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Nemrég pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar államadósság osztályzatának kilátását a Fitch Ratings - ez azt jelenti, hogy látnak lehetőséget a további felminősítésre. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a magyar bankok osztályzata is leköveti most a változást.

Egész pontosan négy magyar bank osztályzati kilátásait javította hétfőn a Fitch: a Magyar Export-Import Bank (Eximbank), a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), az Erste Bank Hungary és a K&H Bank kilátását módosította stabilról pozitívra. A besorolásokon nem változtattak, csak a kilátások javultak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?