Hirdetés
Hirdetés

Komoly tervei vannak az OTP-nek Romániában

2019. szeptember 25., 07:14
Cimkék
OTP
, Románia
, terjeszkedés

Öt éven belül megdupláznák a piaci részesedést.

(Fotó: depositphotos.com)
(Fotó: depositphotos.com)

Kétszámjegyű hitelállomány-növekedést vár idén az OTP Bank Romániában, ahol akvizíciók helyett most inkább az organikus növekedésre fókuszál a bankcsoport, és célul tűzte ki piaci részesedésének megduplázását öt éven belül - mondta el a Világgazdaságnak az OTP Bank Románia júniusban kinevezett vezérigazgatója.

Fatér Gyula kiemelte, hogy elsősorban a mikrovállalati hitelezésben látnak jelentős növekedési potenciált, ezen a területen átfogó változtatásokra készül a bank. A lakossági befektetési és megtakarítási terület is számos lehetőséget tartogat a növekedésre.

Ebben az évben a hitelállomány növekedése az OTP Bank Romániánál a piaci átlag feletti lesz, kétszámjegyű bővüléssel számolnak.

Hirdetés

Máshol is terjeszkednek

Augusztus végén a G7 a szlovák Trend magazin meg nem nevezett helyi banki forrásaira hivatkozva írta, az OTP Bank eladásra kínálja a szlovákiai leányvállalatát. A bank nem kommunkálta a hírt. Közben nemrég az OTP megvette Moldova negyedik legnagyobb bankját. Emellett felmerült, hogy Szlovéniában is folytatnák a terjeszkedését. Júniusban tett ajánlatot az OTP Bank és az Apollo amerikai befektetési alap a harmadik legnagyobb szlovén bank, az Abanka megvásárlására.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

2050-re az irodai munka nagy részét már a mesterséges intelligencia vezérli majd, emberi agyba épített elektródák és apró számítógép-implantátumok küldik az e-maileket és osztják be a munkát. És ez már nem csak a távoli jövő, hiszen komoly cégek, így a Facebook vagy az Oracle is dolgoznak a fejlesztéseken.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?