Hirdetés
Hirdetés

Meglepetés: felminősítették az egyik bank jelzálogpapírjait

2017. május 12., 07:35

Befejezte a további vizsgálatot az FHB Jelzálogbanknál a Moody’s, pozitív eredmény született.

A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.
A Posta 40 százalékos tulajdonos marad a bankban.

Ahogy arról már korábban írtunk, egy korábbi vizsgálat keretében az FHB több termékét és a hitelbesorolását is felminősítették, most pedig a pénzintézet jelzálogleveleit is eggyel magasabb kategóriába, Baa2-ről Baa1-re javította a hitelminősítő. Ezzel fél éven belül másodszor értékelték felül a jelzálogpapírokat.

Az FHB szerint az is fontos szerepet játszott a hitelminősítő döntésében, hogy a bank 2008 óta kötelező érvényű kötelezettséget vállalt a jelzáloglevelek tulajdonosai felé: egyrészt a törvény által előírtnál lényegesen magasabb, 13 százalékos túlfedezettséget tart jelzáloglevelei mögött, másrészt 12 havi likviditási tartalék biztosítja az egy éven belül lejáró jelzáloglevelek tőkéjének és kamatának biztonságos törlesztését.

Hirdetés

A bank életében egyébként nem csak ez jelent változást, nemrég Mészáros Lőrinc is szép darabot vásárolt magának a bankból, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?