Hirdetés
Hirdetés

Újabb országban terjeszkedik tovább az OTP

2017. augusztus 05., 08:31

Tovább gördül az NBG-vel kötött megállapodás, ezúttal Szerbiában kebeleztek be egy bankot.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A National Bank of Greece megállapodást írt alá az OTP banka Srbija-val, így a korábban az NBG tulajdonában lévő Vojvodjanska banka 100 százalékban az OTP tulajdonába került. A tranzakció magában foglalja a National Bank of Greece egyéb szerbiai érdekeltségeit is. A tranzakció eredményeként az OTP Bank Srbija a 7. legnagyobb szereplővé válik az országban, ezt közölte az OTP a Privátbankár.hu-val.

A Vojvodjanska banka és az NBG Leasing részvényeiért fizetendő vételár 125 millió euró. Az akvizíció eredményeképpen az OTP banka Srbija piaci részesedése 5,7 százalékra emelkedik majd. Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a banknak továbbra is stratégiai célja, hogy növeljék a piaci részesedésüket azokban az országokban, ahol jelen vannak. Legutóbb egyébként Horvátországban és Romániában bővítették a portfóliót. A mostani akvizíció várhatóan az idei év végéig zárul majd le.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?