Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárd dollár égeti az OTP zsebét

2017. október 02., 10:46

A világ vezető gazdasági hírügynöksége az OTP terjeszkedéséről cikkezik.

A világ egyik vezető gazdasági hírügynöksége, a Bloomberg az OTP terveiről ír: a cikk szerint a magyar bank legalább 5 bankot készül felvásárolni a következő két évben, hogy profitálhasson a bankszektoron végigsöprő konszolidációs hullámon.

A lap emlékeztet: Csányi Sándor a múlt héten arról beszélt, hogy a jelenlegi 45-ről 70 százalékra emelkedhet a bankcsoport Magyarországon kívülről származó bevételének aránya. Miközben néhány európai bank komolyan küzd azzal, hogy meg tudjon felelni az új tőkekövetelményeknek, az OTP tőke szempontjából Európa egyik legjobban álló bankja. A Bloomberg írása szerint most 1 milliárd dollárral felvértezve folytatja közép- és kelet-európai jelenlétének erősítésését a csoport, felvásárlási célpontokat keresve Bulgáriától Fehéroroszországig.

Hirdetés

A lap Csányi Sándort idézi, ő említette meg a legalább 5 bank felvásárlására irányuló terveket. A bankvezér úgy fogalmazott: 20 évig vártak arra a bankkonszolidációs hullámra, ami mostanában végre végbemegy.

Az OTP idén zárta le a horvát Splitska Banka megvételét, és Görög Nemzeti Bank szerbiai és romániai érdekeltségeinek felvásárlását is megkezdte.

Az akvizíciók befolyásolják majd az osztalék szintjét is: ha a terjeszkedésre szánt pénzt nem sikerül teljes egészében elkölteni, magasabb lehet az osztalék. Az aktuális osztalékpolitikát a harmadik negyedéves eredmény közlése után teszi közzé a bank.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?