Hirdetés
Hirdetés

Gyengült a forint és a dollár

2017. november 30., 17:28

Emelkednek az amerikai tőzsdék, itthon vegyes volt a kép, az OTP és a Telekom erősödött, a Richter és a Mol esett.

Heves mozgások zajlanak a tőzsdéken: míg tegnap Amerikában a technológiai szektorban volt nagy eladás, addig ma mindent megint lelkesen vesznek, az S&P 500 ismét 0,76 százalékkal van feljebb 2644 ponton azt követően, hogy tegnap előtt már ugrott egy százalékot, mindezt az abszolút történelmi csúcsokon.

S&P 500
S&P 500

A BÉT-en délutánra komolyabb esés bontakozott ki, de az amerikai nyitás megfordította az irányt és a BUX ledolgozta vesztesége nagyobb részét, végül 0,4 százalék mínuszban zárt 38 673 ponton. Egy százalékkal került lejjebb az Mol 3050 forintig, 1,4 százalékot esett a Richter 6800 forintig, ugyanakkor az OTP fél százalékot javult 10 050 forintig, a Telekom pedig 471 forintra jött fel.

Hirdetés

Gyengélkedik a forint: egy euróért már 313-at adnak belőle, ugyanakkor maga az euró szárnyalni kezdett a dollárhoz képest: 1,19 fölé került az árfolyam.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?