Hirdetés
Hirdetés

Megint óriási Mészáros-rali volt a BÉT-en

2018. december 03., 12:36
Cimkék
BÉT
, OTP
, Mol
, Richter
, BUX
, Telekom
, 4iG

Nagy forgalommal sokat emelkedett a Budapesti Értéktőzsde novemberben, de mindent vitt a legújabb Mészáros-papír, a 4iG, a hónapban 78 százalékos emelkedéssel.

Novemberben stagnáltak, vagy legfeljebb kismértékben emelkedtek a világ vezető tőkepiacai. A negatív hullámoknál folytatódott az októberben is tapasztalható jelenség, vagyis elsősorban az amerikai technológiai óriások (Apple, Amazon) befektetői bizonytalanodtak el. Ez mindenképpen trendforduló, hiszen az év nagy részében a világ legértékesebb cégei pumpálták a tőzsdék optimizmusát.

A hazai börze ehhez képest meglepően jól teljesített: a BUX 37 155 pontról 40 109 pontig, 8 százalékkal emelkedett a hónap folyamán. A vezető részvények közül a Magyar Telekom emelkedett a legnagyobb mértékben 15,1 százalékkal, majd az OTP következett 11,1 százalékkal. A Richter 5,5 százalékkal került feljebb, a Mol 5,3-al.

Hirdetés

A legnagyobb forgalmat az OTP tudhatta magáénak 200,8 milliárd forinttal, ami az összeforgalom 57,6 százaléka, utána a Mol következett 53,5 milliárddal, ez 15,4 százalék, harmadik helyezett lett a Richter 42,5 milliárd forinttal, ez 12,2 százalék. A negyedik helyre a hónap sztárpapírja, a 4iG került bő 15 milliárdos forgalommal, megelőzve a Telekomot, melynek 13,2 milliárd forint lett a forgalma.

A vezető részvények novemberi forgalma
A vezető részvények novemberi forgalma

Az összforgalom 348,4 milliárd forint lett, ez napi 17,4 milliárd, jóval magasabb, mint az előző havi 11,2 milliárd, de a tavaly novemberi 14,2 milliárdnál is lényegesen több.

A BÉT részvényforgalma az elmúlt 10 évben
A BÉT részvényforgalma az elmúlt 10 évben
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?