Hirdetés
Hirdetés

Megvan, miért csak egy Mészáros-cég szárnyal

2018. október 12., 11:09
Cimkék
OTP
, Mol
, Mészáros Lőrinc
, Opus
, 4iG
, Konzum

Tovább növeli közvetett részesedését a frissen szerzett 4iG-ben Mészáros Lőrinc, míg az Opus éves mélyponton zárt. A tegnapi amerikai zuhanás után ma emelkednek az ázsiai és európai tőzsdék, a Mol és az OTP is ledolgozzák a tegnapi esés egy részét.

A legújabb Mészáros-papír, a 4iG története érdekes fordulatot vett: tovább vásárolja a részvényt a Konzum PE Magántőkealap (tulajdonosai Mészáros Lőrinc és felesége), a tegnap előtti vásárlásokkal a cég közleménye szerint az Alap részesedése 44,62-ről 49,31 százalékra nőtt a cégben, miközben az Opusnak is van benne 13,8 százaléka, így együtt 63,11 százalékot birtokolnak, a közkézhányad 37 százalék alá esett.

4iG
4iG

Kérdés, hogy ezek után tovább növeli-e a csoport részesedését, ez mindenesetre ellentmondana annak, hogy az eddig szerzett cégeikben igyekeztek megfelelő méretű közkézhányadot hagyni, hogy a papírok likvidek maradhassanak a tőzsdei kereskedésben.

Hirdetés

Mindenesetre így érthető, hogy a már korábban is sokat emelkedő 4iG ára tegnap újra nagyot ugrott, és 720 forinton most is az eddigi legmagasabb értéke közelében van, míg a Konzum a részvény felaprózás után visszaesett 316-ról 275-280 forint közé, az Opus pedig egyenesen éves mélyponton van 482 forintos áron, egy márciusi napközben leszúrást leszámítva.

Opus
Opus

A tegnapi amerikai eladási pánik után ma emelkednek a részvénypiacok, vélhetőleg elérkezettnek látják az időt a befektetők egy korrekcióra a nagy esés után. Az emelkedés mértéke azonban az előző két napi zuhanáshoz képest szerény, a kínai piacok és a legtöbb nagy európai index kevesebb, mint egy százalékkal javul, az ázsiai piacok többsége 1-2 százalék között.

Nálunk a tegnap megviselt OTP és Mol ma több mint egy százalékkal kapaszkodnak vissza 9960 illetve 2944 forintig, a BUX nyeresége 0,9 százalék, értéke 36 250 pont.

A forint árfolyama stabil, már egy hete 325 körül van az euróhoz képest. Az elmúlt napok komolyabb esése után ma kissé emelkedik az olajár: a WTI 71,60 dollár, a Brent 80,85.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?