Hirdetés
Hirdetés

Megvan, miért csak egy Mészáros-cég szárnyal

2018. október 12., 11:09
Cimkék
OTP
, Mol
, Mészáros Lőrinc
, Opus
, 4iG
, Konzum

Tovább növeli közvetett részesedését a frissen szerzett 4iG-ben Mészáros Lőrinc, míg az Opus éves mélyponton zárt. A tegnapi amerikai zuhanás után ma emelkednek az ázsiai és európai tőzsdék, a Mol és az OTP is ledolgozzák a tegnapi esés egy részét.

A legújabb Mészáros-papír, a 4iG története érdekes fordulatot vett: tovább vásárolja a részvényt a Konzum PE Magántőkealap (tulajdonosai Mészáros Lőrinc és felesége), a tegnap előtti vásárlásokkal a cég közleménye szerint az Alap részesedése 44,62-ről 49,31 százalékra nőtt a cégben, miközben az Opusnak is van benne 13,8 százaléka, így együtt 63,11 százalékot birtokolnak, a közkézhányad 37 százalék alá esett.

4iG
4iG

Kérdés, hogy ezek után tovább növeli-e a csoport részesedését, ez mindenesetre ellentmondana annak, hogy az eddig szerzett cégeikben igyekeztek megfelelő méretű közkézhányadot hagyni, hogy a papírok likvidek maradhassanak a tőzsdei kereskedésben.

Hirdetés

Mindenesetre így érthető, hogy a már korábban is sokat emelkedő 4iG ára tegnap újra nagyot ugrott, és 720 forinton most is az eddigi legmagasabb értéke közelében van, míg a Konzum a részvény felaprózás után visszaesett 316-ról 275-280 forint közé, az Opus pedig egyenesen éves mélyponton van 482 forintos áron, egy márciusi napközben leszúrást leszámítva.

Opus
Opus

A tegnapi amerikai eladási pánik után ma emelkednek a részvénypiacok, vélhetőleg elérkezettnek látják az időt a befektetők egy korrekcióra a nagy esés után. Az emelkedés mértéke azonban az előző két napi zuhanáshoz képest szerény, a kínai piacok és a legtöbb nagy európai index kevesebb, mint egy százalékkal javul, az ázsiai piacok többsége 1-2 százalék között.

Nálunk a tegnap megviselt OTP és Mol ma több mint egy százalékkal kapaszkodnak vissza 9960 illetve 2944 forintig, a BUX nyeresége 0,9 százalék, értéke 36 250 pont.

A forint árfolyama stabil, már egy hete 325 körül van az euróhoz képest. Az elmúlt napok komolyabb esése után ma kissé emelkedik az olajár: a WTI 71,60 dollár, a Brent 80,85.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Fenyegetéssel felérő megnyugtatás, miből marad ki ma az OTP?

Fenyegetéssel felérő megnyugtatás, miből marad ki ma az OTP?

Az ázsiai után az európai tőzsdei hangulat is pozitív, az emelkedés egyik motorja a bankszektor. Kína kedvező intézkedéseket helyezett kilátásba, és Olaszország kapcsán is jött egy-két jó hír, ami az emelkedés irányába hatott, főleg a bankoknál. A szaúdiak viszont ijesztő kijelentést tettek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?