<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Konzum
Vállalatok Hotel Sóstó – birtokon belül az Opus
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 19:18
Az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. hétfőn birtokba vette Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodáját a Hunguest Hotel Sóstót.
Részvény / Deviza / Áru Beolvad a Konzum az Opusba
Privátbankár.hu | 2019. június 17. 13:38
Már csak jövő héten lehet kereskedni a Konzum-részvényekkel.
Részvény / Deviza / Áru Beolvad a Konzum az Opusba
Privátbankár.hu | 2019. április 9. 14:23
Június 24-én lehet utoljára kereskedni a Konzum részvényeivel.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, erősödik a Mol
Fellegi Tamás | 2019. április 8. 21:13
Az OTP ára ma csökkent, az egyesülés előtt álló Mészáros-részvényeké emelkedett. Veszik az Est Mediát, viszont mélypontjához közeledik a Waberer’s.
Részvény / Deviza / Áru Megint felszeletelhetik a legújabb Mészáros-részvényt
Fellegi Tamás | 2019. március 28. 06:07
Úgy tűnik, megint feldarabolná részvényeit a 4iG, noha ezt tavaly októberben egyszer már megtette. Mikor és miért szokták ezt tenni a társaságok? Indokolt-e a 4iG esetében a lépés? A Mészáros-részvények körében újabban divat lett az idő előttinek tűnő feldarabolás, nem zárható ki az árfelhajtó szándék.
Részvény / Deviza / Áru Nem véletlenül omlott össze a Waberer’s, mélyben az egyesülés előtti Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 11:05
Most kiderült, hogy indokolt volt a Waberer’s részvényeinek hatalmas értékvesztése: a cég masszívan veszteséges lett. Az Opus és Konzum papírok másfél éves mélyponton a közelgő egyesülés előtt, drágán adott el saját részvényt a 4iG. Továbbra is bivalyerős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Egyesülés előtt zuhan a két nagy Mészáros-cég
Fellegi Tamás | 2019. március 11. 11:11
Esik az Opus és a Konzum, emelkedik viszont a BUX indexkosarába újonnan bekerülő 4iG és AutoWallis. A nagyok közül az OTP, a nemzetközi piacok közül Kína szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Roham a fejlett európai országok kötvényeiért
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 19:12
Nulla felé tart a fejlett európai országok államkötvényeinek kamata, erősödik a forint, estek a Mészáros-részvények, gyengélkednek az amerikai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Értéken alul forog az Opus
Privátbankár.hu | 2019. március 8. 16:31
Az eddigi legjobb évén van túl a az Opus és Konzum Nyrt., a két cég együttes eredménye 27 milliárd forint – mondja Fekete Péter, a Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese. A vezérigazgató a Trend Fm-nek adott interjúban elmondta: a cégek valós értékét a nemzetközi befektetők által vizsgált IFRS szerinti konszolidált saját tőke fejezi ki legjobban az árbevétel és az eredménytermelő képesség mellett. Ennek megfelelően jelen számításai szerint az Opus egy részvényre eső konszolidált saját tőkéje 522, míg a Konzumé 223 forint.
Részvény / Deviza / Áru Kína beszakadt, jót tesz a forintnak a vártnál magasabb infláció
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 11:38
Eseménydúsak a piacok: Amerika jókorát esett, Kína viszont különösen nagyot, igaz, sok emelkedő nap után. A BÉT jól bírja, a forint pedig különösen.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, felfüggesztették a nagy Mészáros-cégek kereskedését
Fellegi Tamás | 2019. március 7. 10:55
Ma is erősödik a forint, ha nem is sokat. Új csúcson az OTP, a Telekom is emelkedik. Nem lehet kereskedni az Opus és a Konzum részvényeivel, várható bejelentés miatt.
Részvény / Deviza / Áru Drágultak a Mészáros-részvények, új mélyponton a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 18:57
A BUX nagyot emelkedett az OTP-nek és a Molnak köszönhetően, de az Opusnak és a Konzumnak is jó napja volt. A Waberer’s már a harmadát sem éri kibocsátási árának.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben a Mészáros-papírok, zuhan a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 22. 11:24
Éves mélyponton az Opus, a nemzetközi indexbe kerülés miatti vétel után esik a Konzum, zuhan az új vagyonelemekért saját részvénnyel fizető, még Plotinusként forgó AKKO Invest. Gyengül a Telekom, erősödik a Richter. Amerika kismértékben esett, szárnyal viszont a kínai tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárhonnan kapott mentőövet a Vajna-cég
Fellegi Tamás | 2019. február 20. 11:00
Íme, Andy Vajna posztumusz nagy dobása, melyet nem is sejthetett: nemzetközi indexbe vették fel az Est Media részvényeit, miután elég likvid lett a papír, így az árfolyam tegnap elszállt, ma is emelkedik. A hasonló okból tegnap emelkedő Konzum ma már csökken. Kitartóan erősödik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 11:36
A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.
Részvény / Deviza / Áru Nem áll meg a lavina, amit Mészáros Lőrinc indított a tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 23. 06:07
Egymás után indulnak el, és emelkednek sokszorosukra különféle részvények árfolyamai, majd kipukkad a lufi. Az is előfordul, hogy nem pukkad, de rendszerint csak akkor, ha Mészáros Lőrinc szerez meghatározó tulajdont a cégben. Minden esetben erre játszanak kisbefektetők és dörzsölt spekulánsok egyaránt. Különös folyamat indult ezzel a hazai börzén.
Részvény / Deviza / Áru A Mészáros-cégek világkörüli útra indulnak, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 11:18
Hétvégén felgyorsult a kriptodevizák múlt héten indult összeomlása, és pénteken az olajár is újabb nagy esést könyvelhetett el. Szárnyal az olasz tőzsde, miután a kormány mégis hajlik a költségvetés módosítására. Itthon a Konzum és az Opus emelkedik, a kárpótlási jegy esik.
Részvény / Deviza / Áru Éves mélypontra esett az olajár
Fellegi Tamás | 2018. november 21. 10:44
Mindössze másfél hónapja, hogy négy éves csúcsra került az olajár, ebből egy éves emelkedést azóta visszaadott, sőt, az amerikai WTI többet is. Nagyot esett tegnap az Apple, itthon emelkedik az OTP és a Richter, esik a Mol, gyengül az Opus és a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Megint tépik a Mészáros-részvényeket, tartja magát a Telekom-pletyka
Gáspár András | 2018. november 19. 11:36
A globális kereskedelmi háború normális rendezésére csillant fel egy halvány remény, ami segíti a tőzsdéket - Budapesten tartja magát a Telekom körüli pletyka, Hernádi Zsolt körözése terheli a Molt, a Mészáros-birodalom nemzetközi terjeszkedési tervei segítik az Opust és a Konzumot. A forint továbbra is betonban, Matolcsyék vagy a Moody's talán kizökkenthetik. A Renault-vezér pénzügyi csalásba keveredett, zuhannak a társaság papírjai.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlóban az amerikai Konzum, szárnyal az itthoni
Fellegi Tamás | 2018. november 16. 18:24
Van egy részvény, ami akkorát emelkedett, mint itthon az elhíresült, Mészáros Lőrinc által megvásárolt cég papírja, most azonban kipukkadóban a lufi. Az itthoni Konzum ma szárnyalt.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal a Konzum és az Opus, lenyugodott a Telekom
Fellegi Tamás | 2018. november 16. 11:28
Miután a két nagy Mészáros-cégnél befejeződtek a tőkeemelések és elhárult minden akadály a két cég egyesülése elől, a befektetők zsákolni kezdték őket. A Telekom a tegnapi nagy rali után visszaesik, a Mol és az OTP gyengülnek, a Richter erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi fordulat az Opusnál, kitartóan veszik a kárpótlási jegyet
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 11:10
Magukhoz tértek az amerikai tőzsdék a szerdai szakadás után, de az Amazon óvatos pesszimista előrejelzése mára újabb esést vetít előre, zuhannak is az európai piacok. A hazai börze is gyengélkedik, viszont fontos szintről nagyot pattant az Opus, és hasít a kárpótlási jegy is.
Részvény / Deviza / Áru A két héttel ezelőtti összeomlás még csak a kezdet volt
Fellegi Tamás | 2018. október 25. 11:00
Újra zuhannak az amerikai részvények, ismét a technológiai papírokkal az élen. A magyar tőzsde jól állja a sarat, igaz, nem is nálunk fújtak lufit. Gyengélkednek azonban a Mészáros-papírok, és a Vajna-őrület is alábbhagyott. Szárnyal a kárpótlási jegy.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, két éves mélyponton a németek
Fellegi Tamás | 2018. október 24. 10:39
Mozgalmasak voltak a piacok, míg mi ünnepeltünk: tegnap nagyot esett az olajár, a tőzsdéken pedig folytatódott a hónap elején kezdődött zuhanás. A BUX ma pótolja az esést, gyengélkedik a fuzionáló Konzum és Opus.
Részvény / Deviza / Áru Gyülekeznek a felhők, még a Mészáros-cégek sem tudtak erősödni a fúzió hírére
Privátbankár.hu | 2018. október 20. 13:59
Immár második hete zajlana rég nem látott folyamatok a részvénypiacokon, az eddigi emelkedő trend megtörésének veszélye mutatkozik. Nálunk a hét eseménye a Konzum és az Opus fúziójának bejelentése volt, a cégek értéke azonban csak rövid időre ugrott meg egyelőre.
Részvény / Deviza / Áru Újra baj van az amerikai piacokon, csúcson az olasz kötvényhozam
Fellegi Tamás | 2018. október 19. 10:56
Egy-két napig úgy tűnt, hogy a múlt heti tőzsdei összeomlás a múlté, de tegnap megint lefordultak az amerikai indexek, és kritikus szintre értek. Az olasz helyzet sem vidám, szabadulnak a befektetők az állampapíroktól. A tegnapi ugrás után ma csökken a Konzum és az Opus ára.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, zuhan Kína
Fellegi Tamás | 2018. október 18. 11:14
Szárnyal a török fizetőeszköz, úgy tűnik, ledolgozza a zuhanás utolsó szakaszát. A kínai tőzsdék több éves mélypontra estek, itthon pedig felfüggesztették a Konzumot és az Opust, miután bejelentés történt a csoportnál: a két cég a tervek szerint egyesülni fog.
Részvény / Deviza / Áru Megemelhette az aranyárat a magyar vétel?
Fellegi Tamás | 2018. október 17. 11:20
Októberben ugrott egyet az aranyár, és tudjuk már, hogy volt egy nagy vevő a piacon. Az amerikai tőzsdék gyönyörűen teljesítettek tegnap, a múlt heti összeomlás elfelejtve. Itthon esik a Vajna-részvény, emelkednek a Mészáros-cégek papírjai.
Részvény / Deviza / Áru Zuhannak a Mészáros-cégek, most a Vajna-részvény a kedvenc
Fellegi Tamás | 2018. október 15. 11:25
Andy Vajna vásárolt bele a szellemcégbe, limittel emelkedik az árfolyam, míg az Opus, Konzum, Appeninn és 4iG esnek. Az amerikai tőzsdeindexek kritikus szinten álltak meg, Ázsia és Európa mínuszban. Nagyot erősödik a török líra, a forint is javul.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért csak egy Mészáros-cég szárnyal
Privátbankár.hu | 2018. október 12. 11:09
Tovább növeli közvetett részesedését a frissen szerzett 4iG-ben Mészáros Lőrinc, míg az Opus éves mélyponton zárt. A tegnapi amerikai zuhanás után ma emelkednek az ázsiai és európai tőzsdék, a Mol és az OTP is ledolgozzák a tegnapi esés egy részét.
Részvény / Deviza / Áru Három éves csúcson a magyar kötvényhozam
Fellegi Tamás | 2018. október 10. 11:24
Majdnem 4 százalék a 10 éves magyar államkötvény hozama, rég nem láttuk ilyen magasan, jóval a lengyel szint fölött van. A mától felaprózott Konzum gyengül, talán túl sokan vettek előre, várva a 4iG esetében lezajlott szárnyalás megismétlődését.
Részvény / Deviza / Áru Gyengécske maradt a forint, feléneklik a Teslát?
Eidenpenz József | 2018. október 9. 11:23
A hétfői nagyobb esés után nem találják az irányt az európai tőzsdék, de az olasz ijedelem legalább szünetelni látszik. A kötvényhozamok mindenesetre makacsul emelkednek, ez még okozhat bőven aggodalmakat. A BUX kissé emelkedik, a forint megragadt a tegnap beállított gyengébb pozícióban.
Részvény / Deviza / Áru Két Mészáros-cég szárnyal, kettő hanyatlik, mi lehet a háttérben?
Fellegi Tamás | 2018. október 8. 11:22
Szárnyal a 4iG és a Konzum, miközben esik az Opus és az Appeninn. A blue chipek közül az OTP emelkedik, a Richter gyengül. Nagyot zuhantak a kínai tőzsdék, az olasz papírokat is adják erősen. Gyengélkedik a forint.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrinc megint lehetővé tette, hogy az élelmesek egy zsák pénzt keressenek
Privátbankár.hu | 2018. október 6. 11:22
A tavalyi akciók után, melynek során Mészáros Lőrinc és érdekeltségei kis értékű tőzsdei cégeket pumpáltak fel, sokszoros árfolyam emelkedést generálva, a csoport akció felé irányították a befektetők figyelmét. Idén eddig elmaradtak a nagy lehetőségek, de most végül itt volt egy.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint, remekel az új Mészáros-cég
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 12:00
A szerdai erősödési kísérlet után megütötték a forintot, a részvénypiacokon is elromlott a hangulat. Ma is nagyot emelkedik a 4iG, a Konzum-csoport legújabb gyöngyszeme.
Részvény / Deviza / Áru Nem örülnek a tőzsdék a kamatoknak, elszállt a Konzum
Eidenpenz József | 2018. október 4. 19:21
Nagyot estek a tőzsdék, főleg az USA-ban, miután a kamatemelések folytatódása biztosnak látszik, 2011 óta nem volt ilyen magas a tíz éves kötvény hozama. A BUX megúszta minimális eséssel, a Mol emelkedése megtartotta. Óriásit emelkedett a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalnak a Mészáros-papírok
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 10:11
A múlt héten gyengélkedő Konzum és Opus erős támaszról pattantak fel, a Mol is erősödik. Akad egy patinás részvény, ami 9 éves mélyponton van: a General Electric.
Részvény / Deviza / Áru Újra hasít a Tesla, nem tér magához a Mészáros-birodalom
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 11:05
Jöhet bármennyire rossz hír, a Tesla iránti bizalom töretlen. A tőzsdéken békés emelkedés zajlik, bár a BUX esik. A Konzum-csoport papírjai éves mélyponton vannak.
Részvény / Deviza / Áru Hanyatlanak a Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 18. 10:49
Erős eladói nyomás mutatkozik a Mészáros papírokon, miközben az üres cégek részvényesei azt várják, hogy őket is értékkel töltse meg a nagyvállalkozói csoport. Gyengül az OTP, emelkedik a Mol. Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama.
Részvény / Deviza / Áru Erős kamatemelés várható, de az amerikai részvények tovább drágulhatnak
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 12. 10:38
Optimista az Equilor Befektetési Zrt. az amerikai piacot illetően, miközben arra számít, hogy az amerikai alapkamat két éves távon akár 3 százalék fölé is növekedhet.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, szárnyal a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 4. 11:01
A forint árfolyama ma délelőtt a július eleji mélypont óta leggyengébb értékére került, miközben a lengyel zloty jól tartja magát. Folytatja hegymenetét a Waberer’s, de a Mol is nagyot ugrik ma, gyengélkedik viszont a Konzum.
Pénzügyi szektor Helyezkedés az MKB-nál: a Mészáros-házaspáré a bank majdnem fele
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 10:41
A Mészáros-házaspár lesz a kizárólagos befektetője az MKB közel felét birtokló tőkealapoknak, és megjelenik egy új tulajdonos - megy a helyezkedés.
Részvény / Deviza / Áru Tiborcz István és Mészáros Lőrinc hivatalosan is üzlettársak lettek
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 11:19
A Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. stratégiai befektetőként megvásárolja a Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Holdingban. A tranzakció zárását követően a tőzsdei társaság irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad.
Részvény / Deviza / Áru Tovább esik a török líra, a forint is gyengül
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 13. 11:06
Ma is zuhan a napok óta szabadesésben lévő török líra, az ázsiai részvénypiacok is nagyot estek, Európa csak kisebb mértékben gyengül. A hazai börze is mínuszban, de sokkal kevésbé, mint pénteken, ezúttal a Mészáros-papírok is esnek.
Részvény / Deviza / Áru Nagy ugrás jöhet a forintban, nem reagálnak a Mészáros-papírok a komoly vevőre
Fellegi Tamás | 2018. július 30. 11:12
Egy hónappal ezelőtti összeomlása óta a legerősebb szinten áll a forint, komoly ellenálláson, izgatottan várjuk, áttöri-e. A török líra ezzel szemben újra leggyengébb értékét közelíti. Bevásároltak az OTP alapjai a Konzumba és az Opusba, de a papírok alig reagálnak. Összeomlott a Twitter árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Komoly bejelentés jött: beszállt az OTP Mészáros Lőrincék birodalmába
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 08:55
Bevásároltak az OTP értékpapír alapjai a Konzumba és az Opusba.
Részvény / Deviza / Áru Megint összeomlott a forint, az angol font is zuhan
Fellegi Tamás | 2018. július 20. 10:42
Ijesztően nagyot zuhant a forint, a helyzet rosszabb, mint gondoltuk. Az angol font esése viszont helyénvaló, legalábbis amíg többet ér, mint egy euró. Kissé visszaesik a Richter a tegnapi nagy pattanás után, gyengélkednek a Mészáros-papírok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG