Hirdetés
Hirdetés

Minden arannyá válik Mészáros Lőrinc kezei alatt: 1700 százalékos növekedés egy év alatt

2019. május 17., 08:59

Egyetlen év alatt 1717 százalékkal nőtt a 4iG Nyrt üzleti eredménye, miután Mészáros Lőrinc köréhez került a cég. A tőzsdei árfolyam 19-szeresére emelkedett.

2019 I. negyedévében a 4iG Nyrt. üzleti eredményessége (EBITDA) 483 millió Ft, közel 1717 százalékkal nagyobb 2018. I. negyedévi értékénél; a vállalatcsoport IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 4,9 milliárd Ft volt a 2019 márciusi zárónapon, ami 56 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest. A vállalat a tavalyi első negyedévben veszteségesen működött, idén viszont adózás után 280 millió forintos eredményt ért eltt, amely 2019. március 31-én már elérte a 76,3 milliárd forintot.

Mi kellett ehhez a bődületes sikerhez?

"A működési hatékonyság növelését követően a 4iG Nyrt. a nagyvállalati, valamint az állami szektor beszállítójaként egyre eredményesebben lép fel az informatikai piacon. A társaság 2019 első negyedévében a meglévő partnerei megtartása mellett jelentősen javította piaci pozícióit, amely a társaság eredményességére is pozitív hatást gyakorolt. "

Hirdetés

És valóban, mostanában sorjáznak az állami megrendelések a céghez: 4,4 milliárdért interaktív táblákat szállítanak az iskolákba, de benne lesznek a fővárosi kórházak IT-korszerűsítésében is.

2018. júniusában jelentették be: az Opus illetve a Konzum két alapja 50 százalékot meghaladó többségi befolyást szerzett a 4iG Nyrt. fölött.  Később a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában álló magántőkealap tovább növelte részesedését a cégben

Korábban azt írta a cég, a jelentős növekedés a tavalyi tulajdonosváltást követően végrehajtott, működési hatékonyságot javító átszervezéseknek köszönhető - vajon ez azt jelenti, hogy az előző tulajdonosi kör csinált valamit nagyon rosszul, hogy ekkora lehetőségeket hagyott kiaknázatlanul a cégben, vagy ahhoz van köze, hogy az új tulajdonos a Mészáros Lőrinc üzleti érdekeltségébe tartozó Opus illetve Konzum...?

Bárki megtizenkilecszerezhette a pénzét egyetlen év alatt a tőzsdén

Mindenesetre a tőzsdei befektetők is megtanulták már, hogy amihez Mészáros Lőrinc nyúl, az arannyá változik: a 4iG részvények 2019. I. negyedéves tőzsdei átlagára (3044 forint) közel 1316 százalékkal magasabb, mint a 2018-as első negyedévi átlagár. A 2019. március 31-i záróár 4.060 forint volt, majdnem tizenkilencszerese az egy évvel korábbinak. A 4iG piaci kapitalizációja 2019. március 31-én 76,3 milliárd Ft volt, ami 1797 százalékkal nagyobb a tavalyinál.

Így lesz a 300 forint alatti részvényárból 400 forint fölötti egy év alatt. Forrás: bet.hu
Így lesz a 300 forint alatti részvényárból 400 forint fölötti egy év alatt. Forrás: bet.hu

Van még feljebb? Van

A jövőt illetően a társaság azt írja: a 4iG menedzsmentje változatlanul elkötelezett a társaság megkezdett kutatás-fejlesztési programjai (bioinformatika, fotogrammetria, pilóta nélküli repülőeszközök, ipar 4.0) mellett. A vállalat vezetőségének véleménye szerint a piaci kilátások kedvezők, az idei évben a kkv és nagyvállalati szektor, illetve az állami megrendelések növekedésére számít az informatikai piacon. Az igazgatóság célja, hogy a keresleti oldal bővülésével, a folyamatosan növekvő megrendelői igények alapján tovább növelje a 4iG piaci részesedését.

A teljes beszámoló itt érhető el >>

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megéri Pakson dolgozni: csaknem 22 százalékkal nőttek tavaly a fizetések

Megéri Pakson dolgozni: csaknem 22 százalékkal nőttek tavaly a fizetések

Egyelőre nem az oroszoktól vásárolja a legtöbb szolgáltatást az új atomerőművi blokkokat építő cég. Lapunk számításai szerint 2018-ban átlagosan 21,7 százalékkal emelkedett a járulékoktól megtisztított bérköltség az új paksi blokkokat előkészítő állami vállalatnál, a Paks II. Zrt.-nél. Ami azt jelentette, hogy egy dolgozó bérköltsége átlagosan havi 1 238 313 forint volt az előző évben, míg egy évvel korábban 1 017 068 forintot számfejtettek az alkalmazottaknak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?