Hirdetés
Hirdetés

Összeomlottak a Mészáros-részvények

2017. december 05., 10:44

Hirtelen 10-15 százalékkal kezdett esni az Opus, a Konzum és az Appeninn, a Richter viszont próbál valamit visszanyerni a tegnapi esésből. Régóta nem volt megállás a török líra gyengülésében, most végre megjött a korrekció. Az angol fontot tegnap kicsit felhúzták, de aztán annál mélyebbre esett. Amerikában estére elfogyott a vételi erő.

Időtlen idők óta gyengült a török líra, és képtelen volt megkapaszkodni egy kicsit. Most úgy néz ki, a december meghozta a fordulatot legalább egy korrekció erejéig, a múlt heti 4,70-el szemben csak 4,55 lírát kell adni most az euróért.

Euró/török líra
Euró/török líra

Az angol font tegnap először erősödésnek indult abban a reményben, hogy Theresa May megegyezik Észak-Írországról az EU-val, de aztán May koalíciós partnere megfúrta a dolgot, így a font is visszazuhant, még mélyebbre, mint ahonnan indult: 1,13 euróig.

Hirdetés

Az amerikai tőzsdéken tegnap felemás helyzet alakult ki: a befektetők eldobták a nagy internetes cégek papírjait és venni kezdték a nagy befektetési bankokat, mint 10 évvel korábban, amikor aztán pont ezek estek gyakorlatilag 0-ig. Estére kissé alábbhagyott a vétel, a bankpapírokban a grafikonon fekete gyertya keletkezett, bár mínuszba azért nem kerültek, az S&P 500 index nyeresége viszont elfogyott, a Nasdaq vesztesége pedig megnőtt egy százalékosra.

A hazai börze eleinte csendesen nyitott, a Richter megpróbált magához térni a tegnapi nagy veszteség után, és érdemben csak az Opus esett, de aztán felgyorsultak az események, a Mol és az OTP egyaránt egy százalékos mínuszba került, 2967 illetve 9868 forinton forognak, a Richter megtartotta egy százalékos nyereségét, 6500 forint körül forog.

Opus
Opus

Az Opus viszont szinte összeomlott, a kereskedési limit közelében van, 590 forinton, 14 százalék mínuszban. Hirtelen a Konzum is esett 10 százalékot 2710 forintig, az Appeninn is 13-at 690 forintig. Nem tudjuk, mi állhat a háttérben, elképzelhető, hogy csak megérkezett egy óhatatlan kiadós korrekció a Mészáros papírokban, melyek rengeteget emelkedtek az év folyamán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?