Hirdetés
Hirdetés

Pletykára ment az égbe a Telekom, lefordult az OTP

Fellegi Tamás, 2018. november 15., 19:08

Óriási emelkedés volt a Telekom részvényeiben, amit, mint kiderült egy értesülés okozott, amely azonban nem került még megerősítésre. Az OTP is emelkedett először, majd korábbi csúcsának elérése után lefordult és mínuszban zárt. Erősödik a török líra, zuhan a bitcoin.

Mozgalmas nap zajlott a Budapesti Értéktőzsdén: a Telekom 6 százalékot emelkedett 437 forintig azt követően, hogy a Világgazdaság értesülése szerint a cég többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom ajánlatot kapott az általa birtokolt 59,21 százalékos részesedésért. A cikk 2 milliárd dolláros árat említ, ami ha a DT részesedésére vonatkoztatjuk, irreálisan magas ár jönne ki, de ha az összes részvényre vonatkozik, már reálisabb lehet, de akkor is komoly felárat jelentene az eddigi tőzsdei árhoz képest.

Miután meg nem erősített hírről van szó, korai lenne ezt értékelni, a befektetők fantáziáját mindenesetre megmozgatta a dolog, pláne, hogy a részvény amúgy sem volt drága: 400 forintos áron 6 százalék fölötti osztalékhozamot adott.

Hirdetés

Az OTP is nagy emelkedéssel nyitott, miután az előző napokban is sokat ment már. El is érte korábbi csúcsát 11 750 forinton, de ott megjöttek az eladók, és végül 11 390 forinton zárt, másfél százalékos mínuszban. A Mol 0,65 százalékkal emelkedett 3108 forintig, a Richter alig mozdult, 5290 forinton zárt.

OTP
OTP

Az európai tőzsdék fél és egy százalék közötti mértékben estek, ennél nagyobb mértékben 1,3 százalékkal gyengült London, ahol kormányválság jelei mutatkoznak az EU-kilépéssel kapcsolatos megállapodás után.

Amerikában ma is megpróbálkoznak a részvények az emelkedéssel, de eddig megint nem nagyon sikerül nekik, erősnek tűnik az októberben kialakult eső trend.

A devizapiacokon ma a török líra jelentett érdekességet: a nyári összeomlása óta, amikor is 8 lírát adtak egy euróért, ma a legjobb értékét érte el, ami 6 lírát jelent eurónként.

Euró/török líra
Euró/török líra

A kriptodevizák piacán közben komoly kitárazás zajlott: a bitcoin egy éve legalacsonyabb értékre, 5500 dollárra esett, és a többi kriptodeviza is követte.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?