Hirdetés
Hirdetés

Zseb nem marad csukva a Wallis részvényei előtt?

Eidenpenz József, 2018. szeptember 20., 16:27

Hosszú távon részvény– és kötvénykibocsátásban is gondolkodik a Wallis-csoport, amely terjeszkedése fontos állomásának tekinti a tőzsdét. Növekedést és osztalékot is ígér a befektetőknek, azt mondja, vonzó célpont lesz az értékpapír.

Már régóta tervezzük a tőzsdére lépést, ami a vállalatok fejlődésének jelentős új életszakaszát tudja megnyitni. Hiszünk a tőzsdékben, már eleve úgy indítottuk cégeinket, hogy előbb-utóbb a tőzsdére kerülhetnek majd – mondta el Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. Vezérigazgatója a BÉT50 konferencián.

A Wallis autós vállalatcsoportja többek között azért szeretne tőzsdére lépni, mert úgy gondolják, hogy nagy fejlődés előtt áll. Nemcsak belföldön, külföldön is terjeszkedni kezdtek, főleg Közép-Kelet-Európában, ami jelentős beruházásokat igényel. Ma mintegy tíz országban van érdekeltségük.

Hirdetés

Új kihívások jönnek, mint az önvezető járműmegoldások, ezekhez is újabb tőkebevonásra lehet szükség. Mind a részvénypiac, mind a kötvénypiac jelentős forrásbevonási lehetőség lehet a cég számára. Szinte minden nagyobb külföldi tőzsdén van egyébként valamilyen autós érdekeltségű vállalat.

Ez lesz a hetedik

A korábbi jelentős szünet után komoly növekedés következett be a hazai autópiacon, így a térségünk egyik legfontosabb piaca ma a magyarországi. A makrogazdasági környezet is nagyon kedvező: az átlagkeresetek, fogyasztás növekedése, a hitelfelvételi kedv bővülése.

A cég nemsokára a hetedik legnagyobb vállalat lesz a Budapesti Értéktőzsdén, 66,3 milliárd forintos árbevétellel és 1,8 milliárd forintos eredménnyel (2017-es adatok szerint). A múlt héten a cégcsoport másik részvénye, az Alteo a BÉT Prémium kategóriájába lépett. (További számokról nemrég itt írtunk.)

Prémium, BUX, osztalék

Számítunk az Önök tőkéjére, nagyon nehéz lesz majd ellenállni annak, hogy kinyissák a zsebeiket a részvények megvásárlásához – mondta el a vezérigazgató a konferencián részt vevő intézményi befektetőknek. Növekedést és osztalékfizetést egyaránt ígérnek, a tőzsdei Prémium kategória után a BUX indexbe is szeretnének bekerülni. Sőt, tőkepiaci javaslatokat is szeretnének tenni a tőkepiac támogatása érdekében.

Csányi: Ne mondják, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket – írtuk még a konferenciáról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Forradalmi dráma a tévében: Budapestre figyel a világsajtó

Forradalmi dráma a tévében: Budapestre figyel a világsajtó

Német lapvélemények szerint a magyarországi tüntetések akár trendfordulót is hozhatnának, az ellenzék egysége azonban törékeny, a lakosság pedig szkeptikus. Az esetleges általános sztrájknak a német (és persze más külföldi) cégek nem örülnének, hiszen komoly összegeket fektettek be nálunk az elmúlt években.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?