Hirdetés
Hirdetés

Zseb nem marad csukva a Wallis részvényei előtt?

Eidenpenz József, 2018. szeptember 20., 16:27

Hosszú távon részvény– és kötvénykibocsátásban is gondolkodik a Wallis-csoport, amely terjeszkedése fontos állomásának tekinti a tőzsdét. Növekedést és osztalékot is ígér a befektetőknek, azt mondja, vonzó célpont lesz az értékpapír.

Már régóta tervezzük a tőzsdére lépést, ami a vállalatok fejlődésének jelentős új életszakaszát tudja megnyitni. Hiszünk a tőzsdékben, már eleve úgy indítottuk cégeinket, hogy előbb-utóbb a tőzsdére kerülhetnek majd – mondta el Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. Vezérigazgatója a BÉT50 konferencián.

A Wallis autós vállalatcsoportja többek között azért szeretne tőzsdére lépni, mert úgy gondolják, hogy nagy fejlődés előtt áll. Nemcsak belföldön, külföldön is terjeszkedni kezdtek, főleg Közép-Kelet-Európában, ami jelentős beruházásokat igényel. Ma mintegy tíz országban van érdekeltségük.

Hirdetés

Új kihívások jönnek, mint az önvezető járműmegoldások, ezekhez is újabb tőkebevonásra lehet szükség. Mind a részvénypiac, mind a kötvénypiac jelentős forrásbevonási lehetőség lehet a cég számára. Szinte minden nagyobb külföldi tőzsdén van egyébként valamilyen autós érdekeltségű vállalat.

Ez lesz a hetedik

A korábbi jelentős szünet után komoly növekedés következett be a hazai autópiacon, így a térségünk egyik legfontosabb piaca ma a magyarországi. A makrogazdasági környezet is nagyon kedvező: az átlagkeresetek, fogyasztás növekedése, a hitelfelvételi kedv bővülése.

A cég nemsokára a hetedik legnagyobb vállalat lesz a Budapesti Értéktőzsdén, 66,3 milliárd forintos árbevétellel és 1,8 milliárd forintos eredménnyel (2017-es adatok szerint). A múlt héten a cégcsoport másik részvénye, az Alteo a BÉT Prémium kategóriájába lépett. (További számokról nemrég itt írtunk.)

Prémium, BUX, osztalék

Számítunk az Önök tőkéjére, nagyon nehéz lesz majd ellenállni annak, hogy kinyissák a zsebeiket a részvények megvásárlásához – mondta el a vezérigazgató a konferencián részt vevő intézményi befektetőknek. Növekedést és osztalékfizetést egyaránt ígérnek, a tőzsdei Prémium kategória után a BUX indexbe is szeretnének bekerülni. Sőt, tőkepiaci javaslatokat is szeretnének tenni a tőkepiac támogatása érdekében.

Csányi: Ne mondják, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket – írtuk még a konferenciáról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?