Hirdetés
Hirdetés

Zseb nem marad csukva a Wallis részvényei előtt?

Eidenpenz József, 2018. szeptember 20., 16:27

Hosszú távon részvény– és kötvénykibocsátásban is gondolkodik a Wallis-csoport, amely terjeszkedése fontos állomásának tekinti a tőzsdét. Növekedést és osztalékot is ígér a befektetőknek, azt mondja, vonzó célpont lesz az értékpapír.

Már régóta tervezzük a tőzsdére lépést, ami a vállalatok fejlődésének jelentős új életszakaszát tudja megnyitni. Hiszünk a tőzsdékben, már eleve úgy indítottuk cégeinket, hogy előbb-utóbb a tőzsdére kerülhetnek majd – mondta el Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. Vezérigazgatója a BÉT50 konferencián.

A Wallis autós vállalatcsoportja többek között azért szeretne tőzsdére lépni, mert úgy gondolják, hogy nagy fejlődés előtt áll. Nemcsak belföldön, külföldön is terjeszkedni kezdtek, főleg Közép-Kelet-Európában, ami jelentős beruházásokat igényel. Ma mintegy tíz országban van érdekeltségük.

Hirdetés

Új kihívások jönnek, mint az önvezető járműmegoldások, ezekhez is újabb tőkebevonásra lehet szükség. Mind a részvénypiac, mind a kötvénypiac jelentős forrásbevonási lehetőség lehet a cég számára. Szinte minden nagyobb külföldi tőzsdén van egyébként valamilyen autós érdekeltségű vállalat.

Ez lesz a hetedik

A korábbi jelentős szünet után komoly növekedés következett be a hazai autópiacon, így a térségünk egyik legfontosabb piaca ma a magyarországi. A makrogazdasági környezet is nagyon kedvező: az átlagkeresetek, fogyasztás növekedése, a hitelfelvételi kedv bővülése.

A cég nemsokára a hetedik legnagyobb vállalat lesz a Budapesti Értéktőzsdén, 66,3 milliárd forintos árbevétellel és 1,8 milliárd forintos eredménnyel (2017-es adatok szerint). A múlt héten a cégcsoport másik részvénye, az Alteo a BÉT Prémium kategóriájába lépett. (További számokról nemrég itt írtunk.)

Prémium, BUX, osztalék

Számítunk az Önök tőkéjére, nagyon nehéz lesz majd ellenállni annak, hogy kinyissák a zsebeiket a részvények megvásárlásához – mondta el a vezérigazgató a konferencián részt vevő intézményi befektetőknek. Növekedést és osztalékfizetést egyaránt ígérnek, a tőzsdei Prémium kategória után a BUX indexbe is szeretnének bekerülni. Sőt, tőkepiaci javaslatokat is szeretnének tenni a tőkepiac támogatása érdekében.

Csányi: Ne mondják, hogy nem figyelmeztettük az ügyfeleket – írtuk még a konferenciáról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?