Hirdetés

A nap képe: csurran, csöppen, de nem nekünk

Eidenpenz József, 2019. december 13., 17:45

Megjavítják a metrót, de pusztulnak az aluljárók. Megjavítanak egy hidat, leromlik két másik. Nem irigyeljük a városvezetést és a kormányt.

Úgy emlékszem, már amikor Pestre kerültem, a nyolcvanas évek végén is állandó probléma és vita tárgya volt a budapesti aluljárók állapota, biztonsága. Ebből a fotóból úgy tűnik, ez azóta sem változott lényegesen.

A Corvin köznél a fotó a még csak szemerkélő esőben készült szerdán egy üzemen kívüli jegyautomatáról és az előtte álló vízfelfogó vödörről. A plafonról szolidan csepegett a víz. Az aluljáró egyébként is csúnya, kopott, a neoncsövek egy része nem működik, az egész minimum a kilencvenes éveket idézi, ha nem még régebbi kort. A reggeli csúcsban az egyik automata kiesése is nagyon kellemetlen lehet az utasoknak.

Hirdetés

A probléma távolról sem egy helyre korlátozódik, a Lehel tér északi végén például újabban életveszélyesen potyog a műkő burkolat és évek óta nincs szemetes. Nem irigyeljük a mindenkori városvezetést sem az aluljárók miatt.

Nemrég az EMMI és a kormány az aluljárók egy részének éjszakai lezárásáról döntött, ami nyilván nem oldja meg a rossz állapotú objektumok problémáját. Ahogy a hajléktalanok vegzálása sem.

Hogy valami pozitívat is találjunk: a biztonság sokat javulhatott az utóbbi években, évtizedben. Valószínűleg elsősorban a rengeteg térfigyelő kamerának köszönhetően. (Jegyzet.)

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre

Moratóriumot vezetne be az EU az arcfelismerő rendszerek nyilvános használatára, de a Google is támogatja a technológia ideiglenes halasztását. Közben egy aprócska start-up cég, a Clearview AI egy három milliárd képet tartalmazó gigantikus méretű adatbázist épített fel arcfelismerő rendszeréhez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?