Hirdetés
Hirdetés

Itt hibáznak a magyarok, amikor lakáshitelt vesznek fel

2018. január 30., 08:48

Tovább tart a lendület a lakáshitel-piacon - mondják az OTP Banknál.

2016-hoz hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el az OTP Bank az újonnan kihelyezett lakáshitelek területén – közölte a pénzintézet a Privátbankár.hu-val. 

Mint írják, tavaly több mint 5 ezer igénylés – a 2016-os évhez hasonlóan – ismét Pest megyéből érkezett, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint közel 2 ezer hiteligénylési kérelemmel.

Az igényelt hitelek átlaga elérte a 7,6 millió forintot, és a legmagasabb összegeket tavaly is Budapesten igényelték. A fővárosiak átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek. Érdekesség, hogy 2017 legnagyobb összegű lakáshitel igénylése is Budapestről érkezett, 147 millió forint értékben.

Nézzünk körül

A 2017-es eredmények kapcsán Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója

Számolj velünk!

Hirdetés

Segítünk megtalálni a legjobb lakáshitelt és lakástakarékot gyorsan és egyszerűen!
A bankok legjobb ajánlatait itt találhatod >>

elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai ma is érvényesek, ugyanis a magyar családok messze nem töltenek annyi időt a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával, mint az ideális otthon megtalálásával. Azt javasoljuk, hogy először pénzügyi lehetőségeikről tájékozódjanak valamelyik bankfiókban, hiszen számos támogatási forma és személyre szabott konstrukció érhető el.

Az OTP Bank igazgatója hozzáfűzte: mind a lakáshitel igénylések száma, mind az átlagosan kihelyezett összegek nagysága azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is emelkedő ingatlanpiaci ciklusról beszélhetünk. Ez a trend 2018-ban is folytatódni fog és ismét kétszámjegyű növekedéssel számolhatunk a beérkező igénylések számában.

Mire számíthatunk 2018-ban?

Az OTP Bank szakértőinek előrejelzése szerint a fogyasztóbarát, fix kamatozású lakáshitelek alacsony kockázatuk miatt egyre népszerűbbek lesznek. Érdemes továbbá tájékozódni az igénybe vehető állami támogatási lehetőségekről is, mint például a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok), a lakástakarék, valamint a lakáshitel-cafeteria.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?