Hirdetés
Hirdetés

Máris döntöttek: meghosszabítják a banki azonosítás határidejét

2019. június 21., 17:37

Meghallgatták a bankszövetség kérését: június 26-a helyett augusztus végéig lehetne egyeztetni a pénzintézetekkel.

Augusztus végére tenné át a legújabb törvényjavaslat a pénzmosás elleni törvény értelmében kötelező azonosítás határidejét a pénzpiacon – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Az Országgyűlésnek ma délután benyújtott, Varga Mihály pénzügyminiszter által jegyzett javaslat szerint nem június 26., hanem augusztus 31-e lenne a határidő, ameddig a 2017 előtt nyitott banki és biztosítói számlák tulajdonosainak adatait, nyilatkozatit begyűjtheti a szolgáltató.

A módosítás indoklása szerint – ahogy arról az Mfor.hu írt – a Magyar Bankszövetség jelezte, hogy az eredeti határidőig az ügyfelek egy részénél az átvilágítási folyamat nem zárul le, így a határidő lejártával ezeket a számlákat zárolni kellene.

(Bár a bankszövetség szeptember 30-ai halasztást szeretett volna elérni.)

A magyar emberek érdekében a törvényjavaslat célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva azt, hogy több mint egymillió ügyfél esetén a banki tranzakciók 2019. június 26-a után bármilyen akadályba ütközzenek – áll Varga indoklásában.

A szolgáltatók a javaslat hatálybalépése után 3 napon belül tájékoztatják azon ügyfeleiket, akik esetében az adategyeztetés még nem történt meg.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Várhelyi Olivér megígérte, hogy nem lesz Orbán Viktor bábja

Várhelyi Olivér megígérte, hogy nem lesz Orbán Viktor bábja

Minden kormány vagy intézmény befolyásától mentesen, az EU képviseletében és érdekében fogok dolgozni, és nem fogok eltűrni semmilyen beavatkozást a területembe – jelentette ki Várhelyi Olivér mai meghallgatásán. A magyar uniós biztosjelölt kritikus hangot ütött meg Törökországgal szemben, ugyanakkor nem határolódott el a magyar kormány vitatott intézkedéseitől.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?